Pikáns grillnyárs kerti sütögetéshez
Ha mód van rá, tegyétek át a konyhát a kertbe. Egy baráti grillezés remek hétvégi program, de a finom nyárs sütőben is elkészíthető.
A nyári hétvégék tökéletesen alkalmasak egy kerti partira, de ha nincs kerted, akkor az alábbi receptet sütőben is elkészítheted.
Nemcsak a húst, de a zöldségeket is bepácolhatod, de ha így teszel, akkor maximum fél órát áztasd őket a marinádban.
Pikáns grillnyárs
Hozzávalók:
- fejenként egy csirkemell
- nyári zöldségek vegyesen
- 1 gerezd szétnyomkodott fokhagyma
- 2 evőkanál méz
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 4 evőkanál sherry
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 csipet őrölt bors
- fél teáskanál szegfűszeg
- 4 evőkanál hideg fekete tea
A húst és a zöldségeket mosd meg, majd azonos méretű kockákra darabold fel. A páchoz a hozzávalókat keverd össze, majd forgasd bele a húsokat és a zöldségeket.
A zöldség- és húskockákat húzd nyársra, majd állandóan forgatva süsd meg szabad tűzön. Ha nincs lehetőséged a szabadban elkészíteni, akkor csomagold be a nyársakat alufóliába, süsd 20 percig, majd csomagold ki, és pirítsd még 10 percet.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- fűszer
- grill
Rozmaringos szűzérme fehérborban pácolva
- csirke
- zöldség
Sült csirkefalatok bébizöldségekkel
- csirke
- szója