Pikáns bolognai spagetti az eredeti olasz recept szerint

Ha pikáns bolognai spagettit készítesz, nem lesznek unalmasak a hétköznapi ebédek, vacsorák!

Nyereményjáték

Nyerj közel 160 ezer forint értékű Philips szőrtelenítőt a tartósan sima bőrért! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világot egy másik szemszögből!

Nyerd meg a Cake Shop megálmodójának mesés receptekkel teli könyvét!

összesen 4 db játék

Ez is érdekelhet

Molnár Piroska igazi maffiavezér - Ilyen, amikor féltő és uralkodó férfibőrbe bújik (x)

Színezüst és -arany körömékszerek, különleges mintákkal 4500 forinttól - Gyönyörű és tartós manikűr 2 perc alatt! (x)

Folyton levert, fáradt vagy? Állandó éhség gyötör? - Candida állhat a háttérben! (x)

Emlékszel még Janikovszky Éva meséire? Most együtt élvezhetitek a gyerekeddel (x)

Ezek a színek pezsdítik fel a tavaszi-nyári szezont - Mutatjuk a legújabb sminktrendeket! (x)

beauty and style

Így sminkeld az ajkaidat, hogy teltebbnek tűnjenek - Pofonegyszerű! »

Vidéki lagzi: 9 apróság, amit szerezz be a rusztikus hangulathoz! »

Farmercipők és -szandálok: imádjuk az új trendet »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Felejtsd el a bolti üveges, zacskós szószokat, készítsd házilag a paradicsomos ragut! Egyáltalán nem bonyolult, viszont nagyon finom. Ezt a pikáns bolognai spagettit soha nem fogod megunni.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 30 dkg spagetti
  • 20 dkg szalonna
  • 1 sárgarépa
  • 1 konzerv paradicsompüré
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 teáskanál cukor
  • chili
  • bors
  • bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy fazékban tégy fel vizet főni. Ha lobog, rakd bele a tésztát, és dobj hozzá kevés sót. Főzd kis lángon körülbelül nyolc-kilenc percig, közben többször kevergesd meg. Akkor jó, ha a spagetti fogkemény, tehát már nem roppan, de még nem is nagyon puha. Ha kész, szűrd le.

A szószhoz a szalonnát pirítsd meg, add hozzá a meghámozott, apróra vágott hagymát, majd az ugyancsak felaprított répát. Keverd hozzá a darált húst, és addig kevergesd, amíg kifehéredik. Utána öntsd fel a hígított paradicsompürével. Ízesítsd sóval, borssal, cukorral és chilivel, szórd meg bazsalikommal. Ha szükséges, kevés vizet tehetsz hozzá. Kis lángon párold 30-40 percig, közben kevergesd meg. Ha kész a ragu, forgasd össze a főtt tésztával. Reszelt sajttal megszórva kínáld.