Mennyei gyümölcsös-fagyis kehely: a Peche Melba legjobb receptje

A Peche Melba az egyik legnépszerűbb pohárkrém, sok fagyival, barackkal és málnával.

Mennyei gyümölcsös-fagyis kehely: a Peche Melba legjobb receptje
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Peche Melba desszertnek komoly hagyománya és izgalmas története van. A 19. század végén egy francia cukrász készítette Nellie Melbának, a híres ausztrál énekesnőnek. Azóta olyannyira népszerűvé vált, hogy bekerült a világ száz leghíresebb édessége közé. Az eredeti receptben nem szerepelt tejszín, ma viszont már kihagyhatatlan a csodás kehelyből.

Peche Melba recept

Hozzávalók

  • 25 dkg málna
  • 8 gombóc fagyi
  • 5 evőkanál cukor
  • 4 db őszibarack
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál citromlé
  • fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A gyümölcsöket mosd meg, a barackot darabold tetszőleg nagyságúra. Egy lábosba önts két és fél deci vizet, majd kezdd melegíteni. Szórj bele három evőkanál cukrot, vaníliát, majd tedd bele a barackot, és főzd három-négy percig. Óvatosan szedd ki a gyümölcsöt, majd csepegtesd le. Ha kihűl, húzd le a héját. A málnát keverd össze a citromlével, a maradék cukorral és a fahéjjal, majd passzírozd át, hogy ne legyenek benne magok. Néhány szemet kivehetsz a díszítéshez. A tejszínt verd kemény habbá.

 

Rendezd a hozzávalókat kisebb tálba vagy kehelybe. Alulra a barack kerüljön, utána két gombóc fagyi, a tejszín, majd a málnapüré. Végül díszítsd friss gyümölccsel, esetleg csokiöntettel, mentával. A kész desszertet rögtön tálald, különben a fagyi elolvad.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük