Mennyei gyümölcsös-fagyis kehely: a Peche Melba legjobb receptje
A Peche Melba az egyik legnépszerűbb pohárkrém, sok fagyival, barackkal és málnával.

Mennyei gyümölcsös-fagyis kehely: a Peche Melba legjobb receptje
Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Kiegyensúlyozott otthonod lehet egyetlen kiegészítőtől - A titok a színben és mintában van (x)

16 ezer magnókazettát gyűjtöttek, és valami elképesztőt csinálnak belőle – Ettől leesik az állad! (x)

Tökéletesen hullámos hajad lesz 15 perc alatt, ha így göndöríted be (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

beauty and style

6 könnyen kezelhető frizura, aminél előny, ha egy kicsit hullámos a hajad »

5 divatos kabátfazon, ami karcsúsít, és elfedi a pocakot »

Tüntesd el a mitesszereket egy fogkefével - Gyors és hatásos trükk »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A Peche Melba desszertnek komoly hagyománya és izgalmas története van. A 19. század végén egy francia cukrász készítette Nellie Melbának, a híres ausztrál énekesnőnek. Azóta olyannyira népszerűvé vált, hogy bekerült a világ száz leghíresebb édessége közé. Az eredeti receptben nem szerepelt tejszín, ma viszont már kihagyhatatlan a csodás kehelyből.

Hozzávalók:

  • 25 dkg málna
  • 8 gombóc fagyi
  • 5 evőkanál cukor
  • 4 db őszibarack
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál citromlé
  • fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A gyümölcsöket mosd meg, a barackot darabold tetszőleg nagyságúra. Egy lábosba önts két és fél deci vizet, majd kezdd melegíteni. Szórj bele három evőkanál cukrot, vaníliát, majd tedd bele a barackot, és főzd három-négy percig. Óvatosan szedd ki a gyümölcsöt, majd csepegtesd le. Ha kihűl, húzd le a héját. A málnát keverd össze a citromlével, a maradék cukorral és a fahéjjal, majd passzírozd át, hogy ne legyenek benne magok. Néhány szemet kivehetsz a díszítéshez. A tejszínt verd kemény habbá.

 

Rendezd a hozzávalókat kisebb tálba vagy kehelybe. Alulra a barack kerüljön, utána két gombóc fagyi, a tejszín, majd a málnapüré. Végül díszítsd friss gyümölccsel, esetleg csokiöntettel, mentával. A kész desszertet rögtön tálald, különben a fagyi elolvad.

Blog.hu ajánló