Mennyei gyümölcsös-fagyis kehely: a Peche Melba legjobb receptje
A Peche Melba az egyik legnépszerűbb pohárkrém, sok fagyival, barackkal és málnával.
A Peche Melba desszertnek komoly hagyománya és izgalmas története van. A 19. század végén egy francia cukrász készítette Nellie Melbának, a híres ausztrál énekesnőnek. Azóta olyannyira népszerűvé vált, hogy bekerült a világ száz leghíresebb édessége közé. Az eredeti receptben nem szerepelt tejszín, ma viszont már kihagyhatatlan a csodás kehelyből.
Peche Melba recept
Hozzávalók
- 25 dkg málna
- 8 gombóc fagyi
- 5 evőkanál cukor
- 4 db őszibarack
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál citromlé
- fahéj
Elkészítés:
A gyümölcsöket mosd meg, a barackot darabold tetszőleg nagyságúra. Egy lábosba önts két és fél deci vizet, majd kezdd melegíteni. Szórj bele három evőkanál cukrot, vaníliát, majd tedd bele a barackot, és főzd három-négy percig. Óvatosan szedd ki a gyümölcsöt, majd csepegtesd le. Ha kihűl, húzd le a héját. A málnát keverd össze a citromlével, a maradék cukorral és a fahéjjal, majd passzírozd át, hogy ne legyenek benne magok. Néhány szemet kivehetsz a díszítéshez. A tejszínt verd kemény habbá.
Rendezd a hozzávalókat kisebb tálba vagy kehelybe. Alulra a barack kerüljön, utána két gombóc fagyi, a tejszín, majd a málnapüré. Végül díszítsd friss gyümölccsel, esetleg csokiöntettel, mentával. A kész desszertet rögtön tálald, különben a fagyi elolvad.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept