Ropogós, ízletes patisszon rántva: így nem ázik át a panír
A patisszon rántva az igazi! Az azonban nem mindegy, hogyan panírozol. Íme, a trükkök!

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Házi fátyolmaszk rizspapírból: simább, ragyogóbb bőr, pillanatok alatt »

Ha így teszel, alapozó nélkül is ragyogni fog a bőröd! Tippek egy őszinte szépségbloggertől »

Tökéletesíti a bőrt, fent tartja a festéket: sminkalap készítése pár lépésben »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A patisszon rántva az egyik legfinomabb és legolcsóbb tökféle. Mivel igazi fogyókúrás zöldség, a panír miatt sem kell aggódnod. 

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb patisszon
  • 15 evőkanál zsemlemorzsa
  • 5 evőkanálliszt
  • 4 dl olaj
  • 2 tojás
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Lehetőleg kemény patisszont válassz a piacon, majd alaposan mosd és hámozd meg. Előbb vágd ketté, és szedd ki a belsejét. Utána vágd fel körülbelül egy centi vastag szeletekre. Sózd be, és hagyd állni 20-30 percig, utána csepegtesd le. Így a víz jelentős része kimegy a tökből.

Majd forgasd a patisszonszeleteket előbb a lisztbe, utána a tojásba, végül jó alaposan hempergesd meg a zsemlemorzsában. Nézd meg, hogy mindenhova jutott-e elegendő mennyiségű panír. A felesleget rázd le a tökről. A panírozást követően rögtön süsd ki a patisszont bő, forró olajban, mert hamar vizesedhet, és akkor a panír is átázik. Ha mindkét oldala szép piros, vedd ki az olajból, papírtörlővel itasd le.

Blog.hu ajánló