Ropogós, ízletes patisszon rántva: így nem ázik át a panír
A patisszon rántva az igazi! Az azonban nem mindegy, hogyan panírozol. Íme, a trükkök!
A patisszon rántva az egyik legfinomabb és legolcsóbb tökféle. Mivel igazi fogyókúrás zöldség, a panír miatt sem kell aggódnod.
Patisszon rántva
Hozzávalók
- 1 nagyobb patisszon
- 15 evőkanál zsemlemorzsa
- 5 evőkanálliszt
- 4 dl olaj
- 2 tojás
- só
- bors
Elkészítés:
Lehetőleg kemény patisszont válassz a piacon, majd alaposan mosd és hámozd meg. Előbb vágd ketté, és szedd ki a belsejét. Utána vágd fel körülbelül egy centi vastag szeletekre. Sózd be, és hagyd állni 20-30 percig, utána csepegtesd le. Így a víz jelentős része kimegy a tökből.
Majd forgasd a patisszonszeleteket előbb a lisztbe, utána a tojásba, végül jó alaposan hempergesd meg a zsemlemorzsában. Nézd meg, hogy mindenhova jutott-e elegendő mennyiségű panír. A felesleget rázd le a tökről. A panírozást követően rögtön süsd ki a patisszont bő, forró olajban, mert hamar vizesedhet, és akkor a panír is átázik. Ha mindkét oldala szép piros, vedd ki az olajból, papírtörlővel itasd le.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept