Fűszeres, parmezános csirkeszárnyak: sütőben sütve nem tocsog az olajban

A parmezános csirkeszárnyak pikánsak, izgalmasak, partiételként és gyors vacsorának is tökéletesek.

Parmezános csirkeszárnyak recept
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szereted a csirkeszárnyakat, és a rántott húsnál könnyebb fogásra vágysz, készítsd el parmezános bundában, sütőben sütve! A remekül fűszerezhető és pácolható hús insteni baconbe tekerve és ragacsosan is. Tepsiben készítve kevés zsiradék kell csak hozzá, és az íze is intenzívebb lesz. Joghurtos, tejfölös mártogatóssal pedig még izgalmasabb.

Parmezános csirkeszárnyak recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg csirkeszárny
  • 10 dkg vaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg parmezán
  • 2 teáskanál aprított petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A szárnyakat tisztítsd meg, a forgónál akár ketté is vághatod. Az olajat keverd össze sóval, borssal, és kend be vele a húst, majd pihentesd a hűtőben legalább 30 percig.
 

Ezt követően rendezd a szárnyakat zsiradékkal kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd 190 fokon 30 percig. Közben a vajat olvaszd fel, és keverd össze zúzott fokhagymával. Kend be vele a majdnem kész csirkeszárnyakat, majd szórd meg mindegyiket parmezánnal és petrezselyemmel. Tedd vissza a sütőbe, és süsd addig, amíg a sajt ráolvad a húsra. Még melegen kínáld. 

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük