Ropogós parmezánchips sütőben sütve: itt az új snack krumpli helyett

A karakteres parmezánchips jó ropogós, és pár perc alatt összedobható.

Parmezánchips
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A parmezánchips szupergyors és elképesztően finom. Ezt nassold az olajban sült krumpli helyett, ha egy kis változatosságra vágysz. A sajtkupacokra sütés előtt érdemes zöldfűszert, magvakat szórni, hogy még különlegesebb legyen. Partifalatként ugyanolyan jó választás, mint krémlevesekhez tálalva.

Parmezánchips

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 10 dkg parmezán
  • oregánó
Recept idők

Elkészítés:

A parmezánt reszeld le nagyobb lyukú reszelőn. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és halmozz rá a sajtból kisebb kupacokat. Arra ügyelj, hogy egymástól nagyobb távolságra kerüljenek, mert sütés közben jól szétterülnek. Szórd meg oregánóval.

Told előmelegített a sütőbe, és 160 fokon süsd körülbelül hét-nyolc percig, vagy addig, amíg a sajtos falatok szép pirosak nem lesznek. Vedd ki a sütőből, majd várd meg, míg kihűl, utána szedd csak le a papírról. Ne lepődj meg, a sajtropogós először puha lesz, csak akkor válik ropogóssá, ha kihűl.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük