Sült cukkini ropogós, parmezános bundában: könnyű, nyári főétel vagy köret lehet
Nagyon finom lesz a cukkini, ha ropogós, parmezános bundában sütöd ki.
Bármilyen húst vagy zöldséget bepanírozhatsz úgy, hogy a bundájába parmezánt reszelsz, így ez az elkészítési mód a cukkinihez is nagyon jól passzol. Érdemes minél többféle fűszert tenni a sajthoz: kísérletezz bátran az ízesítéssel.
Parmezánbundás cukkini
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg cukkini
- 3.5 dkg reszelt parmezán
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál grillzöldség-fűszerkeverék
- 0.5 teáskanál fokhagymapor
- 0.5 teáskanál füstölt paprika
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
A cukkinit mosd meg, töröld szárazra, a végeit vágd le, a zöldséget pedig vágd hasábokra. Egy tálba reszeld bele a parmezánt, majd ízesítsd a fűszerekkel. A cukkinihasábokat kend le vékonyan olívaolajjal, forgasd meg a fűszeres parmezánban, majd helyezd el egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Told őket 200 fokos sütőbe 15 percre, amíg aranyszínűre pirulnak. Mártogatóssal ropogtatva nagyon könnyű, finom előétel.
A mozzarellafalatokat is kisütheted fűszeres, ropogós bundában.
- parmezán
- cukkini
- húsmentes
- füstölt paprika
- fokhagymapor
- cukkini parmezános bundában
- grillzöldség-fűszerkeverék
- Recept
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept