Hagyományos parasztreggeli-recept
Ezzel jól indul a nap.
A parasztreggeli egy nagyon laktató, kalóriadús egytálétel, tulajdonképpen egy alaposan megpakolt omlett, magyaros változatban.
Gazdagíthatod bármivel, amit szeretsz, sajtokkal, még több zöldséggel, vagy ami csak eszedbe jut, mellé pedig dukál valamilyen savanyúság vagy olívabogyó.
Parasztreggeli
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 40 dkg krumpli
- 15 dkg kolbász
- 10 dkg húsos szalonna
- 1 nagy fej hagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 nagyobb tv paprika
- 1 közepes paradicsom
- fél deci tej
- pár szál friss petrezselyem
- só, frissen őrölt bors
- olaj
Elkészítés ideje:
35 perc.
Elkészítés menete:
Kezdd a krumplival! Pucold meg mindet, vágd nagyjából egységes méretű darabokra - érdemes egészen kicsi hasábokra szeletelni -, majd enyhén sós vízben főzd őket félkeményre. Amíg puhulnak, addig a tojást a tejjel és némi sóval keverd habosra.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
A kolbászt karikázd fel, a szalonnát kockázd apróra, a hagymát vágd vékony karikákra, a paprikát és a paradicsomot pedig apró hasábokra. Ha a krumpli megpuhult, szűrd le, majd vékony olajon pirítsd meg jó alaposan egy serpenyőben.
Ha kész, tedd egy külön tányérra. A serpenyőben pirítsd zsírjára a szalonnát, fonnyaszd meg rajta a hagymát, majd a paprikát-paradicsomot, és add hozzájuk a kolbászt is.
Amikor már minden szépen megpirult, reszeld rájuk a fokhagymát, add hozzájuk a krumplit, majd öntsd az egészre a tojást, és tekerj rá némi borsot. Keverd át egyszer, majd hagyd, hogy jól átsüljön - illetve, ha úgy szereted, akkor csak félig süsd át -, és a legvégén tépkedd rá a petrezselymet. Ezután vedd le a tűzről, és tálald.
Fűszeres és laktató töltött krumplik
Olcsón is készíthetsz igazán finom lakomát, próbáld ki a töltött krumplit!
OLVASD EL EZT IS!
- sajt
- tojás
Így készül az eredeti cordon bleu
- tojás
- liszt