Hagyományos parasztreggeli-recept
Laktató étel, amivel ebédig biztos nem fogsz megéhezni
Ezzel jól indul a nap.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Táskák az utcáról: milyen darabok illenek a kabáthoz? »

16 trendi darab a boltokból, aminek láttán te is sárgát akarsz viselni ősszel »

Kétszer hatékonyabb vele az edzés: ezért jó, ha fitneszlabdával tornázol! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A parasztreggeli egy nagyon laktató, kalóriadús egytálétel, tulajdonképpen egy alaposan megpakolt omlett, magyaros változatban.

Gazdagíthatod bármivel, amit szeretsz, sajtokkal, még több zöldséggel, vagy ami csak eszedbe jut, mellé pedig dukál valamilyen savanyúság vagy olívabogyó.

Parasztreggeli

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 40 dkg krumpli
  • 15 dkg kolbász
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb tv paprika
  • 1 közepes paradicsom
  • fél deci tej
  • pár szál friss petrezselyem
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

Kezdd a krumplival! Pucold meg mindet, vágd nagyjából egységes méretű darabokra - érdemes egészen kicsi hasábokra szeletelni -, majd enyhén sós vízben főzd őket félkeményre. Amíg puhulnak, addig a tojást a tejjel és némi sóval keverd habosra.

A kolbászt karikázd fel, a szalonnát kockázd apróra, a hagymát vágd vékony karikákra, a paprikát és a paradicsomot pedig apró hasábokra. Ha a krumpli megpuhult, szűrd le, majd vékony olajon pirítsd meg jó alaposan egy serpenyőben.

Ha kész, tedd egy külön tányérra. A serpenyőben pirítsd zsírjára a szalonnát, fonnyaszd meg rajta a hagymát, majd a paprikát-paradicsomot, és add hozzájuk a kolbászt is.

Amikor már minden szépen megpirult, reszeld rájuk a fokhagymát, add hozzájuk a krumplit, majd öntsd az egészre a tojást, és tekerj rá némi borsot. Keverd át egyszer, majd hagyd, hogy jól átsüljön - illetve, ha úgy szereted, akkor csak félig süsd át -, és a legvégén tépkedd rá a petrezselymet. Ezután vedd le a tűzről, és tálald.

Fűszeres és laktató töltött krumplik

Olcsón is készíthetsz igazán finom lakomát, próbáld ki a töltött krumplit!

Blog.hu ajánló