Hipergyors olaszos, paradicsomos tészta
Ropogósra sült sonkával
Egy gyors és finom tésztarecept mindig jól jön a háznál, csak pár perc, és kész is van!

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

A leggyakoribb sminkhibák magyar bloggertől - Kerüld el a maszkhatást! »

Rémisztően jó körömminták Halloweenra: nagy sikert arathatsz velük »

Egyetlen segítség minden bőrproblémára: így készíts otthon aloé vera gélt »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egyszerű, pár összetevőből készített tészta is lehet isteni finom, arra ügyelj, hogy a lehető legjobb alapanyagokból készítsd, hogy biztosan jól sikerüljön.

Egy kis magozott olívabogyóval, pár csipetnyi zöldfűszerrel és a tálaláskor ráhalmozott ruccolával még ízletesebb lesz. A sonka elég sós, így a szószt külön ne sózd meg!

Paradicsomos tészta

Hozzávalók:

  • 30 dkg tészta - penne vagy fusilli
  • 10 dkg jó minőségű sonka
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 5 dkg parmezán
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 kis konzerv sűrített paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

20 perc.

Elkészítés menete:

A tésztát bő, enyhén sós vízbe tedd fel főni. A sonkát kockázd fel, a hagymát is, a paradicsomokat negyedeld, a konzervet pedig nyisd ki. Fogj egy serpenyőt, és vékony olajon dinszteld meg benne a hagymát, majd add hozzá a sonkát is, és pirítsd ropogósra. Amikor már elérte ezt az állapotot, akkor add hozzá a paradicsomkonzervet, a tészta főzővizéből pedig adj hozzá pár - négy-öt - kanállal, hogy ne legyen túl sűrű, arra ügyelj, hogy azért túl híg se legyen.

Ha már szószos állagú, reszeld bele a fokhagymát, tekerj rá ízlésednek megfelelő mennyiségű borsot. A tésztát szűrd le, majd keverd a szószhoz, párszor forgasd át az egészet, keverd hozzá a paradicsomokat, és már kész is van a fogás. Tálaláskor szeletelj vagy reszelj rá friss parmezánt. 

Mennyei tésztaételek, amik már többször bizonyítottak

Olvasóink is imádják a finomabbnál finomabb tésztákat, nézd meg, mik a kedvenceik!

OLVASD EL EZT IS!

nokedli lead
  • tojás
  • tészta

Tojásos nokedli

Blog.hu ajánló