Paradicsomos krokett

Rágcsálnivalónak vagy köretnek

Ha barátaid hirtelen meglátogatnak, és kevés időd van, hogy valamit készíts nekik, itt egy könnyű és gyors recept.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A paradicsommal sose foghatsz mellé, hiszen nagyon kevesen tudnak neki ellenállni, a siker garantált, főleg, ha egészen új köntösben tálalod.

Ezt a fogást előételként, köretként vagy magában, rágcsálnivalóként is tálalhatod, minden formában megállja a helyét.

Paradicsomos krokett

Hozzávalók:

  • 50 dkg paradicsom
  • 25 dkg ricotta sajt 
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 4 db tojás
  • petrezselyem, só, bors, ízlés szerint
  • szerecsendió
  • olaj a sütéshez

Elkészítési idő:

40 perc.

Elkészítés menete: 

A paradicsomot szabadítsd meg a héjától, erre a legegyszerűbb módszer, ha az alját bevágod kicsit, majd egy percre forró vízbe teszed, ezután már könnyen leválik. A lehetőségekhez mérten magozd ki a zöldséget, kockázd fel, és egy csepegtetőedényben tedd félre.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A ricottát és két tojássárgáját egy tálban keverd sima krémmé, majd add hozzá a paradicsomot, petrezselymet, szerecsendiót, sót és borsot, és keverd simává, figyelj arra, hogy elég sűrű legyen ahhoz, hogy kis kroketteket tudj belőle formázni. A panírozáshoz szükséged lesz három kisebb tálra, a lisztnek, a tojásnak és a zsemlemorzsának. A masszából készíts kroketteket, majd panírozd be őket, ha ezzel megvagy, süsd aranybarnára őket forró olajban. Ha kész, papírtörlőn csepegtesd le, és már tálalhatod is.

Finom fűszernövények

Ha kedvet kaptál a további kísérletezéshez, hogy még többet hozz ki a megszokott fűszernövényekből, meríts ötletet képgalériánkból.

15 csodás fűszernövény

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük