Duplasajtos-paradicsomos makaróni
A legválogatósabbaknak is ízlik
A paradicsomos makaróni egybesütve még ízletesebb.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt egy felejthetetlen talkshow-ra az ország Janka nénijével! (x)

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

összesen 7 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Gyors frizura rövid hajból: elfedi a zsírosodó tincseket »

Ez már megint mi? Félig kész sminket villantanak a lányok az Instagramon »

Egy fazon, ami mindenkinek jól áll: midi szoknyák 9 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha szereted a paradicsomos makarónit, bolondítsd meg egy kicsit a jól megszokott fogást. Csak főzd meg, rétegezd a hozzávalókat, szórd meg bőven sajttal, és süsd össze! Így ugyan néhány perccel többet kell rá várnod, de megéri.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg makaróni
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 10 dkg mozzarella sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 5 dl paradicsomsűrítmény
  • 1 fej hagyma
  • oregánó
  • bors
  • cukor
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához tégy fel vizet főni egy nagy lábosban. Rakj bele kevés sót és egy evőkanál olajat, majd fedd le. Ha lobog, dobd bele a makarónit, de a fedőt már ne rakd vissza. Főzd körülbelül nyolc perc alatt fogkeményre. Ha kész, szűrd le a tésztát.

A szószhoz a hagymát vágd kockákra, és egy nagy teflonserpenyőben kevés olajon pirítsd meg. Add hozzá a darált húst, és kevergesd fehéredésig. Sózd, borsozd ízlés szerint, öntsd rá a paradicsomsűrítményt, szórd meg oregánóval, és rotyogtasd tovább kis lángon 10-15 percig. Néha kevergesd meg. Ha úgy jobban szereted, kevés cukrot is adhatsz hozzá.

Reszeld le a sajtokat, és keverd őket össze. Állítsd össze a tésztát. Olajozz ki egy jénai tálat, és rakj bele egy sor makarónit, kanalazz rá a feltétből, szórd meg a sajttal, majd újabb sor tészta és szósz következik. Legfelülre makaróni kerül, és bőven szórd meg a tetejét az összekevert sajttal. Tedd forró sütőbe, és 170 fokon süsd körülbelül 15 percig, vagy amíg a sajt piros nem lesz.

Blog.hu ajánló