Duplasajtos-paradicsomos makaróni
A legválogatósabbaknak is ízlik
A paradicsomos makaróni egybesütve még ízletesebb.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg a baconös brownie receptjét! (x)

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Édes, gyümölcsös, és alig van benne kalória, így bűntudat nélkül fogyaszthatod ezt az italt (x)

Nyerd meg az 50 x 200 000 Ft egyikét gyermeked osztályának! (x)

Mitől alakulhat ki a mellrák, és hogyan előzhető meg? A szakértő tanácsai (x)

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

beauty and style

Kisimulnak a ráncok: arczselék és hidratáló szérumok körképe árakkal »

Így újítsd fel a tavalyi félcipődet, ha egy picit már megkopott! »

Ez a divatos frizura és hajfestés a legnőiesebb a szezonban »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha szereted a paradicsomos makarónit, bolondítsd meg egy kicsit a jól megszokott fogást. Csak főzd meg, rétegezd a hozzávalókat, szórd meg bőven sajttal, és süsd össze! Így ugyan néhány perccel többet kell rá várnod, de megéri.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg makaróni
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 10 dkg mozzarella sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 5 dl paradicsomsűrítmény
  • 1 fej hagyma
  • oregánó
  • bors
  • cukor
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához tégy fel vizet főni egy nagy lábosban. Rakj bele kevés sót és egy evőkanál olajat, majd fedd le. Ha lobog, dobd bele a makarónit, de a fedőt már ne rakd vissza. Főzd körülbelül nyolc perc alatt fogkeményre. Ha kész, szűrd le a tésztát.

A szószhoz a hagymát vágd kockákra, és egy nagy teflonserpenyőben kevés olajon pirítsd meg. Add hozzá a darált húst, és kevergesd fehéredésig. Sózd, borsozd ízlés szerint, öntsd rá a paradicsomsűrítményt, szórd meg oregánóval, és rotyogtasd tovább kis lángon 10-15 percig. Néha kevergesd meg. Ha úgy jobban szereted, kevés cukrot is adhatsz hozzá.

Reszeld le a sajtokat, és keverd őket össze. Állítsd össze a tésztát. Olajozz ki egy jénai tálat, és rakj bele egy sor makarónit, kanalazz rá a feltétből, szórd meg a sajttal, majd újabb sor tészta és szósz következik. Legfelülre makaróni kerül, és bőven szórd meg a tetejét az összekevert sajttal. Tedd forró sütőbe, és 170 fokon süsd körülbelül 15 percig, vagy amíg a sajt piros nem lesz.

Blog.hu ajánló