Paradicsomos bruschetta bazsalikommal, olívaolajjal: az olaszok kedvenc nyári szendvicse
Élvezd a nyarat, varázsolj mediterrán hangulatot a konyhádba ínycsiklandó bruschettával. Készítsd úgy, ahogy az olaszok!
Friss, érett paradicsom, bazsalikom, fokhagyma: ugye nem kell bizonygatni, hogy milyen jól összeillenek? Főleg kevés olívaolajjal leöntve. A bruschetta szó egyébként pirított kenyérszeletet jelent. Az olaszok imádják, étkezések között, előételként is szívesen fogyasztják, de kerti partikon is kapós. Gyakran turbózzák sonkával, olajbogyóval vagy éppen mozzarellával.
Paradicsomos bruschetta
Hozzávalók
- 8 szelet kenyér
- 6 db paradicsom
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
- 6 levél bazsalikom
- 0.5 teáskanál bors
- 1 táskanál borecet
- olívaolaj
- oregánó (elhagyható)
Elkészítés:
A kenyeret vágd egy-másfél centis szeletekre, és pirítsd meg. Teheted sütőbe vagy akár pirítóba is. Még melegen kend be olívaolajjal, esetleg előtte dörzsöld be fokhagymával. A megmosott, szárazra törölt paradicsomokat vágd kis darabokra, és rakd egy tálba. Szórd hozzá a felaprított bazsalikomot, a zúzott fokhagymát, sózd és borsozd. Az olaszok szívesen megszórják még oregánóval is. Locsold meg olívaolajjal és borecettel. Óvatosan forgasd össze, és halmozd a kenyérre.
A paradicsomot száríthatod is. Teheted sütőbe, de meleg, száraz napokon a kertben is aszalhatod.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept