Isteni paprikás padlizsánkrém
Könnyen elkészíthető és fogyasztható fogást szeretnél? Egy kis pitával ez a mártogatós biztosan beválik majd!
A hagyományos padlizsánkrémet a sült paprikával kiegészítve egy egészen új ízvilágot fedezhetsz fel, azonban ugyanolyan könnyen és gyorsan elkészítheted.
A mártogatáshoz végy pár kész pitát, és egy kissé pirítsd is meg őket, de pirítóscsíkokkal is finom.
Sült paprikás padlizsánkrém
Hozzávalók:
- 2 egész padlizsán
- 2 db kaliforniai paprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál koriander
- 0,5 dl citromlé
- só, bors, fűszerpaprika
Elkészítés ideje:
70 perc
Elkészítés menete:
Kend be a padlizsánokat és a paprikákat vékonyan olívaolajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 40 percig süsd őket, amíg a padlizsán belseje kenhető nem lesz. Vedd ki őket, a padlizsán héját dobd ki, arra nem lesz szükséged, a paprika magjaitól is szabadulj meg, majd mindkettőt kockázd fel, nagyjából egyenletes darabokra.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Egy serpenyőben, kis olajon pár perc alatt pirítsd át őket, közben add hozzájuk a durvára vágott fokhagymát is. Amint ezzel megvagy, az eddig elkészített zöldségeket dobd be a turmixgépbe, add hozzá a maradék hozzávalókat, és turmixold krémszerűvé az egészet. Szedd ki tálkákba, és már kezdődhet is a csevej.
Még több könnyű fogás!
Baráti beszélgetésekhez, borozgatáshoz adunk ötletet képgalériánkban.
OLVASD EL EZT IS!
- szendvics
- avokádó
Avokádókrém: fűszeres és isteni
- szalonna
- vendégváró