Isteni paprikás padlizsánkrém

Krémes mártogatós

Könnyen elkészíthető és fogyasztható fogást szeretnél? Egy kis pitával ez a mártogatós biztosan beválik majd!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hagyományos padlizsánkrémet a sült paprikával kiegészítve egy egészen új ízvilágot fedezhetsz fel, azonban ugyanolyan könnyen és gyorsan elkészítheted.

A mártogatáshoz végy pár kész pitát, és egy kissé pirítsd is meg őket, de pirítóscsíkokkal is finom.

Sült paprikás padlizsánkrém

Hozzávalók:

  • 2 egész padlizsán
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál koriander
  • 0,5 dl citromlé
  • só, bors, fűszerpaprika

Elkészítés ideje:

70 perc

Elkészítés menete:

Kend be a padlizsánokat és a paprikákat vékonyan olívaolajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 40 percig süsd őket, amíg a padlizsán belseje kenhető nem lesz. Vedd ki őket, a padlizsán héját dobd ki, arra nem lesz szükséged, a paprika magjaitól is szabadulj meg, majd mindkettőt kockázd fel, nagyjából egyenletes darabokra.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Egy serpenyőben, kis olajon pár perc alatt pirítsd át őket, közben add hozzájuk a durvára vágott fokhagymát is. Amint ezzel megvagy, az eddig elkészített zöldségeket dobd be a turmixgépbe, add hozzá a maradék hozzávalókat, és turmixold krémszerűvé az egészet. Szedd ki tálkákba, és már kezdődhet is a csevej.

Még több könnyű fogás!

Baráti beszélgetésekhez, borozgatáshoz adunk ötletet képgalériánkban.

Milyen ételhez milyen bor illik?

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük