Gyors paprikás krumpli, ahogy a régi háziasszonyok csinálták
A paprikás krumplit sokáig a szegények ételének nevezték. Az biztos, hogy most is olcsó fogás.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Így fertőtlenítsd a sminkecsetet: nem elég, ha meleg vízbe áztatod »

Unikornis a tortán: 2017 fura trendje már az esküvőkre is begyűrűzött »

Készíts gyöngyös farmert egyszerűen - Még a szakadást is elfedi »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A paprikás krumpli tipikus magyar egytálétel. Hétköznapokra kitűnő, mert nem vesz el sok időt, és kiadós. Rengeteg módon variálhatod, tehetsz bele kolbászt vagy virslit, de még tejfölt is. Kínáld friss kenyérrel és savanyú uborkával.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1,5 kg krumpli
  • 15 dkg parasztkolbász
  • 5 evőkanál olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
Recept idők

Elkészítés:

Készíts elő mindent, vágd fel a vöröshagymát, a kolbászt karikázd fel, a krumplit hámozd meg, mosd meg, kockázd fel, a paprikát és a paradicsomot is szeleteld fel. Ezt követően egy nagyobb lábasban vagy serpenyőben forrósíts olajat, dobd bele a hagymát, és pirítsd meg. Add hozzá a kolbászt, a zúzott fokhagymát, a köményt, majd húzd le a tűzről egy pillanatra, és az őrölt pirospaprikát úgy szórd bele, utána pedig öntsd fel másfél deci vízzel.

Keverd jól össze, tedd bele a krumplit, a paprikát és a paradicsomot. Ízlésed szerint sózd meg. Fedd le, és addig főzd, amíg a krumpli megpuhul, ez hozzávetőleg 20 perc. Időnként ellenőrizd, hogy nem kell-e még vizet önteni alá. Arra azonban ügyelj, hogy ne legyen túl sok a leve. Ha kész, melegen tálald.

Blog.hu ajánló