Papírban sült csirkecombok - Így nagyon szaftos lesz
A papírban sült csirkecombokat még különlegesebbé teheted, ha a batyuba zöldségeket is pakolsz.
Senki sem találja majd unalmasnak a csirkecombokat, ha papírban sütöd. Ráadásul a hús sem szárad ki. Ezzel a recepttel az ebédfőzést könnyen és viszonylag gyorsan letudhatod. Rakhatsz a combok mellé szárnyakat is. A ropogós húst papírban, körettel tálald.
Papírban sült csirkecombok
Hozzávalók 4 személyre
- 8 csirkecomb
- 1 dl olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál mustár
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkét mosd meg, ha vannak rajta szőrök, azokat távolítsd el. A legegyszerűbb, ha késsel megkapargatod. Keverd össze az olajat, a sót, a borsot, a pirospaprikát, a mustárt, nyomj hozzá fokhagymát, majd dörzsöld be vele a combokat. Tedd legalább fél órára a hűtőbe, de hosszabb ideig is nyugodtan a pácban hagyhatod.
Rakd a húst négy nagyobb darab sütőpapírra, önts mindegyikre a megmaradt pác levéből, és csinálj batyukat, a széleket pedig tűzd meg. Tedd előmelegített sütőbe, és 190 fokon süsd körülbelül 50 percig. Akkor jó, ha a combba beleszúrsz egy hústűt vagy hegyes kést, és az könnyedén áthatol rajta. Ha nem találod a puha csirkét elég pirosnak, bontsd ki a batyuból, és pirítsd még 15 percig.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept