Őszibarackos panna cotta

Isteni édesség

A panna cotta gyorsan készíthető és remek desszert, amit akkor is elkészíthetsz, ha egyébként nem a konyha a kedvenc tereped.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A panna cotta hagyományos olasz édesség, amit pofonegyszerűen elkészíthetsz, és szinte bármivel feldobhatod, ami otthon leledzik.

A gyümölcsös szószt teheted a tálalótálkák aljára is, így nagyon látványos lesz a desszert, tehát érdemes átlátszó falú edényeket használnod.

Panna cotta

Hozzávalók:

  • 5 dl minimum 3,5 %-os tej
  • 5 dl habtejszín
  • 15 gramm étkezési zselatin
  • 1 rúd vanília
  • 3 dkg cukor
  • 10 dkg őszibarack

Elkészítés ideje:

15 perc.

Elkészítés menete:

A zselatint oldd fel két és fél deci vízben. Egy olyan edényben, amit a tűzhelyen is használhatsz, a habtejszínt verd keményre, majd öntsd hozzá a tejet, keverj hozzá 2 dkg cukrot, és az egészet főzd egészen addig, amíg el nem kezd forrni, ekkor vedd le a tűzről. Kapard bele a vaníliát, és keverd hozzá a zselatint is.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Kiöblített poharakba vagy tetszőleges formájú tálkákba adagold ki, majd tedd legalább két órára a hűtőbe. Az őszibarackot darabold fel, és botmixer segítségével keverd össze a cukorral úgy, hogy maradjanak benne kisebb-nagyobb darabok is, majd amikor letelt a két óra, ezzel nyakon öntve tálald a panna cottát.

Édesség-ambulancia

Ha súlyos, akut desszerthiányod lép fel, süss pár perc alatt elkészíthető finomságokat!

A 10 legfinomabb 30 perces süti receptje, képpel

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük