4 különleges és kiadós palacsinta-variáció
Ki ne szeretné a palacsintát? Ha már unod a kakaós, lekváros és hortobágyi palacsintát, íme néhány nem éppen hagyományos recept.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Kiegyensúlyozott otthonod lehet egyetlen kiegészítőtől - A titok a színben és mintában van (x)

16 ezer magnókazettát gyűjtöttek, és valami elképesztőt csinálnak belőle – Ettől leesik az állad! (x)

Tökéletesen hullámos hajad lesz 15 perc alatt, ha így göndöríted be (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

beauty and style

Ilyen csizmafazonokkal viseld idén a bokavillantó farmert »

3 frufrufazon vágás nélkül: próbáld ki mindet, mielőtt fodrászhoz mész! »

Hullahoppozd magad karcsúra: centikben is érezni fogod a hatását »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az alaptészta

Hozzávalók 8-10 palacsintához:

  • 10 dkg liszt
  • csipetnyi só
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 3 dl tej
  • 1 evőkanál olaj

Keverj a hozzávalókból nem túl híg tésztát, majd süss belőlük palacsintákat.

Görögös rakott palacsinta

Hozzávalók 6 személyre:

  • 10 dkg finomra reszelt zsíros jellegű sajt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 45 dkg darált bárányhús
  • 1 padlizsán
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 kávéskanál paradicsompüré
  • 40 dkg apróra vágott paradicsom
  • oregánó
  • csipetnyi őrölt fahéj
  • 4 dkg vaj
  • 4 dkg liszt
  • 6 dl tej
  • 7 dkg reszelt Pannónia sajt
  • 5 dkg reszelt parmezán sajt

Az alaptésztát keverd össze, adj hozzá 7 dkg reszelt, zsíros sajtot, és süss ki körülbelül nyolc darab közepes vastagságú palacsintát. A töltelék elkészítéséhez forrósítsd fel az olívaolajat, és pirítsd barnára a bárányhúst. Majd add hozzá a kockára vágott és lesózott padlizsánt, a fokhagymát, a paradicsompürét, a paradicsomot, az oregánót, a fahéjat, sót, borsot, és főzd, amíg besűrűsödik. Vajazz ki egy hőálló edényt, és tegyél bele egy palacsintát, majd kend meg a töltelékkel, fedd le egy újabb palacsintával, amíg el nem fogy. A rakott palacsintát öntsd le a vajból, lisztből, tejből és kétféle sajtból készült mártással, majd szórd meg a sajt maradékával. Előmelegített sütőben 45-50 percig kell sütni, amíg megpirul a teteje.

Csirkehússal töltött palacsinta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 adag palacsintatészta
  • 3 csirkemellfilé felkockázva
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 póréhagyma
  • 3 dkg liszt
  • másfél dl csirkehúsleves
  • 3 dl tej
  • 10 dkg reszelt sajt

Süss az alaptésztából nyolc palacsintát. Süsd meg a csirkét, majd csepegtesd le, és tedd félre. Süsd a felkarikázott póréhagymát, amíg meg nem puhul. Add hozzá a lisztet, a húslevest és a tejet. Forrald fel, és kevergesd, amíg be nem sűrűsödik. Tedd bele a csirkét, és fedő alatt lassan főzd össze. Oszd el a csirketölteléket, hogy mind a nyolc palacsintába jusson, majd tekerd fel őket. Egymás mellé helyezve rakd egy tűzálló tálba, szórd meg sajttal, és tedd előmelegített sütőbe 20 percre.

Részeges-gyümölcsös palacsinta

Hozzávalók:

  • 1 adag alaptészta
  • egy nagy marék piros gyümölcs
  • 3 evőkanál porcukor
  • 3 dkg vaj
  • 3 evőkanál brandy
  • tejszín

A gyümölcsöt a porcukorral elkeverve süsd meg a vajban, amíg karamellszerű lesz. Kend meg a palacsintát a töltelékkel, majd flambírozd meg a brandyben. Ha nincs kedved a mutatványhoz, akkor a brandyt öntsd a gyümölcsös keverékhez, és főzd össze. Verd fel a tejszínt lágy habbá, és azzal tálald.

Francia palacsinta

Hozzávalók:

  • 1 adag alaptészta
  • 1 kávéskanál vaníliaesszencia
  • 1 kávéskanál porcukor
  • 3 dkg olvasztott vaj
  • 2 evőkanál Grand Marnier
  • tejszínhab
  • eperdzsem

Az alaptésztát dúsítsd fel a porcukorral, a vaníliaesszenciával és az olvasztott vajjal. Majd fedd le, és tedd hűtőbe harminc percre. A likőrt közvetlenül a sütés előtt tedd a tésztába. A már megsült palacsintákat tejszínhabbal és eperdzsemmel tálald.

Blog.hu ajánló