4 különleges és kiadós palacsinta-variáció

Ki ne szeretné a palacsintát? Ha már unod a kakaós, lekváros és hortobágyi palacsintát, íme néhány nem éppen hagyományos recept.

Nyereményjáték

Nyerj luxuskozmetikumokat egy pár Hollóházi Porcelán fülbevalóval!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 2 db játék

Ez is érdekelhet

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

Az iskolakezdési stressz jelei a gyereknél - Így segíthetsz neki csökkenteni a feszültséget

Arany cipő, ezüst szoknya - 3 tipp, hogyan viseld a metálfényű ruhadarabokat

Neked mennyit ér 2 élet? Jótékonysági licit indult Erika és Jázmin megsegítésére!

beauty and style

Nincs több pucérkodás: a Pirelli naptár új dologgal készül 2018-ra »

Sansa Stark különleges feladatot kapott - A színésznő hajkoronáját mindenki irigyli »

Házi ajakbalzsam, amitől nagyon puha lesz a szád - 10 tubusra elegendő mennyiség »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az alaptészta

Hozzávalók 8-10 palacsintához:

  • 10 dkg liszt
  • csipetnyi só
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 3 dl tej
  • 1 evőkanál olaj

Keverj a hozzávalókból nem túl híg tésztát, majd süss belőlük palacsintákat.

Görögös rakott palacsinta

Hozzávalók 6 személyre:

  • 10 dkg finomra reszelt zsíros jellegű sajt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 45 dkg darált bárányhús
  • 1 padlizsán
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 kávéskanál paradicsompüré
  • 40 dkg apróra vágott paradicsom
  • oregánó
  • csipetnyi őrölt fahéj
  • 4 dkg vaj
  • 4 dkg liszt
  • 6 dl tej
  • 7 dkg reszelt Pannónia sajt
  • 5 dkg reszelt parmezán sajt

Az alaptésztát keverd össze, adj hozzá 7 dkg reszelt, zsíros sajtot, és süss ki körülbelül nyolc darab közepes vastagságú palacsintát. A töltelék elkészítéséhez forrósítsd fel az olívaolajat, és pirítsd barnára a bárányhúst. Majd add hozzá a kockára vágott és lesózott padlizsánt, a fokhagymát, a paradicsompürét, a paradicsomot, az oregánót, a fahéjat, sót, borsot, és főzd, amíg besűrűsödik. Vajazz ki egy hőálló edényt, és tegyél bele egy palacsintát, majd kend meg a töltelékkel, fedd le egy újabb palacsintával, amíg el nem fogy. A rakott palacsintát öntsd le a vajból, lisztből, tejből és kétféle sajtból készült mártással, majd szórd meg a sajt maradékával. Előmelegített sütőben 45-50 percig kell sütni, amíg megpirul a teteje.

Csirkehússal töltött palacsinta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 adag palacsintatészta
  • 3 csirkemellfilé felkockázva
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 póréhagyma
  • 3 dkg liszt
  • másfél dl csirkehúsleves
  • 3 dl tej
  • 10 dkg reszelt sajt

Süss az alaptésztából nyolc palacsintát. Süsd meg a csirkét, majd csepegtesd le, és tedd félre. Süsd a felkarikázott póréhagymát, amíg meg nem puhul. Add hozzá a lisztet, a húslevest és a tejet. Forrald fel, és kevergesd, amíg be nem sűrűsödik. Tedd bele a csirkét, és fedő alatt lassan főzd össze. Oszd el a csirketölteléket, hogy mind a nyolc palacsintába jusson, majd tekerd fel őket. Egymás mellé helyezve rakd egy tűzálló tálba, szórd meg sajttal, és tedd előmelegített sütőbe 20 percre.

Részeges-gyümölcsös palacsinta

Hozzávalók:

  • 1 adag alaptészta
  • egy nagy marék piros gyümölcs
  • 3 evőkanál porcukor
  • 3 dkg vaj
  • 3 evőkanál brandy
  • tejszín

A gyümölcsöt a porcukorral elkeverve süsd meg a vajban, amíg karamellszerű lesz. Kend meg a palacsintát a töltelékkel, majd flambírozd meg a brandyben. Ha nincs kedved a mutatványhoz, akkor a brandyt öntsd a gyümölcsös keverékhez, és főzd össze. Verd fel a tejszínt lágy habbá, és azzal tálald.

Francia palacsinta

Hozzávalók:

  • 1 adag alaptészta
  • 1 kávéskanál vaníliaesszencia
  • 1 kávéskanál porcukor
  • 3 dkg olvasztott vaj
  • 2 evőkanál Grand Marnier
  • tejszínhab
  • eperdzsem

Az alaptésztát dúsítsd fel a porcukorral, a vaníliaesszenciával és az olvasztott vajjal. Majd fedd le, és tedd hűtőbe harminc percre. A likőrt közvetlenül a sütés előtt tedd a tésztába. A már megsült palacsintákat tejszínhabbal és eperdzsemmel tálald.

Blog.hu ajánló