Palacsinta tej nélkül: így is fantasztikusan finom
Ez a klasszikus palacsinta tej nélküli változata. Szódával is isteni. Töltsd meg kedved szerint lekvárral vagy más finomsággal!

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Hajnövesztő praktikák, ha meguntad a rövid frizurádat »

Susan Sarandon valóban így néz ki: 71 évesen is észbontóan dögös! »

Egy átlagos nő feküdt le a kamerák elé, de valaki más kelt fel »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A laktózérzékenyeknek sem kell lemondaniuk az egyik legfinomabb édességről.  A palacsinta tej nélkül olcsóbb, az íze pedig ugyanolyan finom, mint a hagyományosé.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg liszt
  • 1 l szóda
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • citromhéj
  • csipet só
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Üsd a két tojást egy nagy tálba, add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, géppel keverd össze, majd rakd bele a lisztet. Dobd hozzá a sót, a citrom reszelt héját, fokozatosan hígítsd a masszát szódával, és dolgozd csomómentesre. Ha túl sűrű a tészta, rakj még hozzá vizet, ha túl folyós, keverj bele lisztet. Majd pihentesd 20 percig a hűtőben.

Utána egy palacsintasütőbe csöpögtess kevés olajat, oszlass el benne egyenletesen egy merőkanálnyi masszát, és süsd ki a palacsintát. Óvatosan, késsel vagy lapáttal fordítsd meg. Ha mindkét oldala szép piros, csúsztasd a tányérra, és kend meg rögtön kedvenc krémeddel, lekvároddal.

Blog.hu ajánló