4 isteni sós palacsinta

Olcsó, finom, egyszerű

A palacsinta nem csak édes lehet, hanem sós töltelékkel is megtöltheted. Próbáld ki zöldségesen, sajtosan vagy spenótosan.

Nyereményjáték

Nyerj Magyarország természeti csodái című könyvet, és ismerd meg hazánk legértékesebb kincseit!

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

2 perc alatt lett éles a látása Katának, ma már nem is tudja, milyen volt szemüvegesnek lenni (x)

Észbontó programsorozat igen neves hazai és külföldi előadókkal, amiből 300 előadás és koncert ingyenes! (x)

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

beauty and style

Idd ezt lefekvés előtt, és garantált a 8 óra alvás »

Szuper recept zsírosodó hajra: friss, puha tincsek, gyakori mosás nélkül »

Káprázatos anyagokkal várja az őszt az olasz divatház »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Spenótos palacsinta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 2 dl langyos tej
  • 1 dkg élesztő
  • 4 evőkanál rétesliszt
  • 4 tojás
  • 1 evőkanál olaj
  • kevés vaj
  • kevés só

A töltelékhez:

  • 5 dkg vaj
  • csipetnyi reszelt szerecsendió vagy őrölt bors
  • kevés só
  • 1 dl tejföl
  • 1 csomag mirelit paraj
  • 4 vékony sajtszelet

Futtasd fel az összemorzsolt élesztőt a tejben, majd keverd simára négy evőkanál rétesliszttel, a tojássárgájával, egy kevés sóval és az olajjal. Hagyd állni egy félóráig a tésztát, közben készíts kemény habot a tojásfehérjéből, majd óvatosan forgasd bele a tésztába. Ha túl sűrűnek találod a tésztát, akkor vízzel vagy szódavízzel hígítsd fel, de vigyázz, nehogy túlzásba essél. A kapott masszából vajon süss ki négy nagy omlettet, aminek pirítsd meg mindkét oldalát. Ezután a vajjal, a sóval, a szerecsendióval és tejföllel keverd simára a felolvasztott parajt, majd jól melegítsd át az egészet. Ezzel kend meg az omletteket, csavard fel, és tedd őket egy tűzálló tálba. Végül tedd a tetejére a sajtszeleteket, és rakd annyi időre a sütőbe, amíg a sajt rá nem olvad.

Sajtos palacsinta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 10 dkg búzaliszt
  • 5 dkg szójaliszt
  • 1 tojás
  • csipet só
  • 2,5-3 dl tej
  • kevés olaj

A sajtkrémhez:

  • 4 dkg margarin
  • 4 csapott evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • csipet reszelt szerecsendió
  • 10 dkg reszelt sajt
  • ízlés szerint só
  • 2 evőkanál tejföl
Készíts tésztát a búzalisztből, a szójalisztből, a tojásból, a tejből és a kevés olajból, hintsd meg egy csipet sóval, majd süsd ki egy teflonserpenyőben. A margarint melegítsd össze a liszttel, majd húzd le a tűzről, és keverd simára a tejjel. Ízesítsd a szerecsendióval, a sóval, és főzd sűrűre, hogy krémes állagú legyen. Végül keverj hozzá 8 dkg reszelt sajtot, és ezzel is forrald fel. A krémmel kend meg a palacsintákat, hajtsd négybe, és tedd hőálló üvegtálba. Ezután a tetejét vond be a tejföllel, és szórd meg a maradék reszelt sajttal, majd told a sütőbe addig, amíg a sajt ráolvad. Ízlés szerinti salátával kiegészítve ebédre vagy vacsorára egyaránt tálalhatod.

Zöldséges tepsis palacsinta

Hozzávalók:

  • 25 dkg zöldségféle
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál liszt
  • kevés vaj
  • 5 dkg reszelt sajt

A zöldségféléket párold meg, majd vágd apróra. A lisztből, a tojásból, a tejből készíts gyengén sózott palacsintatésztát. Vajazz ki egy tűzálló tálat, terítsd el benne a zöldségeket, majd öntsd rá a tésztát. Előmelegített, forró sütőben süsd meg, és tálaláskor szórd meg reszelt sajttal.

Finn palacsinta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 5 dl tej
  • 1/2 dl olaj

A töltelékhez:

  • alma
  • téliszalámi
  • uborka
  • sonka, tarja

A tészta hozzávalóit kézzel vagy - ha van - botturmixszal keverd össze csomómentesre, ha mégis maradnának benne göcsörtök, akkor szűrd át a tésztát, a fontos az, hogy jó sűrű palacsintatésztát kapjál. Ezután szedd össze az otthonodban található összes maradék gyümölcsöt, felvágottat, illetve zöldséget. A gyümölcsöket és a zöldséget hámozd meg, majd az összes finomságot kockázd fel. Vegyél elő egy mély és hőálló tálat, és öntsd bele a tésztát, majd az előkészített maradékokat is szórd bele. Tedd a tálat forró sütőbe, süsd 20 percig, majd ellenőrizd hústűvel, hogy jól átsült-e. Végül a kapott lepényt vágd négyszög alakúra, és tálaláskor adj hozzá kechupot vagy majonézt.

Blog.hu ajánló