3 isteni húsos palacsinta
A palacsinta nemcsak desszertnek finom, hanem főételnek is kitűnő. Változatosan készítheted el, az egész család nagy örömére. Hagyj meg egy-kettőt lekvárosnak is!
Az alaptészta
Hozzávalók 8-10 palacsintához:
- 10 dkg liszt
- csipetnyi só
- 1 tojás
- 1 tojássárgája
- 3 dl tej
- 1 evőkanál olaj
Keverj a hozzávalókból nem túl híg tésztát, majd süss belőlük palacsintákat.
Húsos palacsinta
Hozzávalók:
- 350 g darált marhahús
- 100 g fehér kenyér
- 1 hagyma
- 1 tojás
- 50 ml étolaj
- 5 dkg vaj
- kevés tej
- bors
- zöldfűszer
A hagymát vágd apróra, és forró olajban jól pirítsd meg. A húst tedd a hagymára, és süsd át. Vedd le a tűzről, és keverd össze a tejben megáztatott és kicsavart fehér kenyérrel, a törtborssal, a sóval, az összevágott zöldfűszerrel és a tojással. A tölteléket töltsd palacsintába, ne túl vastagon, majd helyezd kivajazott tűzálló tálba. Morzsolj a tetejére vajat, majd told előmelegített sütőbe, és süsd 20 percig.
Gombás-húsos palacsinta
Hozzávalók:
- 10 dkg sajt
- 1 csirkemell
- 20 dkg gomba
- 10 gerezd fokhagyma
- 1 kicsi hagyma
- 1 dl tejszín
- só
- fehérbors
- petrezselyem
- kakukkfű
- olaj
A megtisztított fokhagymát vágd vékony szeletekre. A hagymát futtasd át az olajon. A csirkemellet vágd nagyon apró darabokra, de meg is darálhatod. Add a hagymás olajhoz, és pirítsd meg, add hozzá a megtisztított, felszeletelt gombát, és addig párold, amíg a leve el nem fő. Kicsit pirítsd meg, majd add hozzá a fokhagymát. Fűszerezd, forgasd össze, és a végén add hozzá a tejszínt. Ha kész, halmozd a palacsintára, majd tekerd fel. Tedd kivajazott tűzálló tálba, szórd meg sajttal, majd told sütőbe, és olvaszd rá.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Paradicsomos-csirkehúsos palacsinta
Hozzávalók:
- 3 csirkemellfilé apróra kockázva
- 3 evőkanál olaj
- 1 hagyma
- 1 nagyobb paradicsomkonzerv
- 3 dkg liszt
- másfél dl csirkehúsleves, kockából is lehet
- 10 dkg reszelt sajt
Süsd meg a csirkét kevés olajon, majd csepegtesd le, és tedd félre. Süsd a felkockázott hagymát, majd add hozzá a lisztet, a húslevest és a paradicsompürét. Forrald fel, és kevergesd, amíg be nem sűrűsödik. Tedd bele a csirkét, és fedő alatt lassan főzd össze. Oszd el a csirketölteléket, hogy mind a nyolc palacsintába jusson, majd tekerd fel őket. Egymás mellé helyezve rakd egy tűzálló tálba, szórd meg sajttal, és tedd előmelegített sütőbe 20 percre.
OLVASD EL EZT IS!
- lazac
- spenót
A tökéletes spenótfőzelék receptje
- pörkölt
- egytálétel
A 4 legjobb rakott karfiol recept
- egytálétel
- rakott zöldség