3 isteni húsos palacsinta

A palacsinta nemcsak desszertnek finom, hanem főételnek is kitűnő. Változatosan készítheted el, az egész család nagy örömére. Hagyj meg egy-kettőt lekvárosnak is!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az alaptészta

Hozzávalók 8-10 palacsintához:

  • 10 dkg liszt
  • csipetnyi só
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 3 dl tej
  • 1 evőkanál olaj

Keverj a hozzávalókból nem túl híg tésztát, majd süss belőlük palacsintákat.

Húsos palacsinta

Hozzávalók:

  • 350 g darált marhahús
  • 100 g fehér kenyér
  • 1 hagyma
  • 1 tojás
  • 50 ml étolaj
  • 5 dkg vaj
  • kevés tej
  • bors
  • zöldfűszer

A hagymát vágd apróra, és forró olajban jól pirítsd meg. A húst tedd a hagymára, és süsd át. Vedd le a tűzről, és keverd össze a tejben megáztatott és kicsavart fehér kenyérrel, a törtborssal, a sóval, az összevágott zöldfűszerrel és a tojással. A tölteléket töltsd palacsintába, ne túl vastagon, majd helyezd kivajazott tűzálló tálba. Morzsolj a tetejére vajat, majd told előmelegített sütőbe, és süsd 20 percig.

Gombás-húsos palacsinta

Hozzávalók:

  • 10 dkg sajt
  • 1 csirkemell
  • 20 dkg gomba
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 1 kicsi hagyma
  • 1 dl tejszín
  • fehérbors
  • petrezselyem
  • kakukkfű
  • olaj

A megtisztított fokhagymát vágd vékony szeletekre. A hagymát futtasd át az olajon. A csirkemellet vágd nagyon apró darabokra, de meg is darálhatod. Add a hagymás olajhoz, és pirítsd meg, add hozzá a megtisztított, felszeletelt gombát, és addig párold, amíg a leve el nem fő. Kicsit pirítsd meg, majd add hozzá a fokhagymát. Fűszerezd, forgasd össze, és a végén add hozzá a tejszínt. Ha kész, halmozd a palacsintára, majd tekerd fel. Tedd kivajazott tűzálló tálba, szórd meg sajttal, majd told sütőbe, és olvaszd rá.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Paradicsomos-csirkehúsos palacsinta

Hozzávalók:

  • 3 csirkemellfilé apróra kockázva
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 hagyma
  • 1 nagyobb paradicsomkonzerv
  • 3 dkg liszt
  • másfél dl csirkehúsleves, kockából is lehet
  • 10 dkg reszelt sajt

Süsd meg a csirkét kevés olajon, majd csepegtesd le, és tedd félre. Süsd a felkockázott hagymát, majd add hozzá a lisztet, a húslevest és a paradicsompürét. Forrald fel, és kevergesd, amíg be nem sűrűsödik. Tedd bele a csirkét, és fedő alatt lassan főzd össze. Oszd el a csirketölteléket, hogy mind a nyolc palacsintába jusson, majd tekerd fel őket. Egymás mellé helyezve rakd egy tűzálló tálba, szórd meg sajttal, és tedd előmelegített sütőbe 20 percre.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Ezt is szeretjük