Könnyű, színes, padlizsános zöldségragu: ezekkel a fűszerekkel a legjobb

Ez a zöldségragu nemcsak finom, de hamar el is készül, és tele van mindenféle finomsággal.

Padlizsános zöldségragu
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szereted a mediterrán ízvilágú ételeket, próbáld ki a szicíliaiak kedvencét, a padlizsános ragut! Most nem is kell messzire menned zöldségekért. A kiadós ételben nincs hús, mégis nagyon laktató. Hidegen is fogyasztható, akár reggelire, pirítósra kenve vagy este, a tévé előtt mártogatósként.

Padlizsános zöldségragu

Hozzávalók

  • 2 db padlizsán
  • 10 dkg zöld és fekete olívabogyó vegyesen
  • 4 db paradicsom
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 ág bazsalikom
  • 1 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánt kockázd fel, sózd be, és hagyd állni 15 percig. Így biztosan nem lesz keserű. Utána papírtörlővel itasd le róla a nedvességet. A paradicsomot és a paprikát is mosd meg, és szeleteld fel.

Kevés olívaolajon pirítsd meg egy serpenyőben az aprított vöröshagymát, kicsit később tedd hozzá a zúzott fokhagymát, majd rakd hozzá a padlizsánt. Kevergetve süsd egy-két percig, és mehet hozzá a többi zöldség. Fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal, rozmaringgal, majd párold puhára. Utána zárd el a gázt, várd meg, míg kihűl, és fogyaszthatod is.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük