Különleges pácban érlelt borjúszelet serpenyőben sütve - Puha és nagyon szaftos

A pácolt borjúszeletet a házi mártás még jobban feldobja.

Különleges pácban érlelt borjúszelet serpenyőben sütve - Puha és nagyon szaftos

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a Skanzenbe: 3 darabot sorsolunk ki!

Nyerj képes enciklopédiát, és ismerjétek meg együtt a világ titkait!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Alföldi Róbert a komédiában is a bánatot látja - Zseniális gárdával játszik a Vízkeresztben (x)

Ingyenes lesz a Velencei-tó fesztiválja! Ekkor érdemes a strandra menni (x)

Nagy név érkezik Budapestre: a szeptemberi Balkán Partyra már most fogynak a jegyek! (x)

Az ország legjobb luxushotelje a Mátrában - High-tech eszközök, lebilincselően tiszta levegő (x)

Az avokádós smoothie segíti a gondolkodást és a döntéshozatal folyamatait - Ezért idd őket nyáron! (x)

beauty and style

A nyár legszebb körömmatricái: most az etno minta a divat »

Levendula az esküvőn: illatos, romantikus és csodaszép »

Kiugró arccsont sminkkel: vékonyabbnak mutatja az arcot »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez aztán tényleg igazi ínyencség! Minél tovább pácolod, annál finomabb lesz. A sokféle fűszer jól harmonizál egymással. Krumplipürével, színes salátával kitűnő. Biró Sára saját maga kreálta a receptet, azóta ez az egyik legnagyobb családi kedvenc.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 szelet borjúcomb
  • 4 szelet szárított vargánya
  • 2 dl sűrű paradicsom
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 kávéskanál mustár
  • 2 szem szegfűbors
  • 2 szem borókabogyó
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A borjúszeletet mosd meg, kicsit klopfold ki, majd hintsd meg frissen őrölt borssal. A mustárt keverd el az olívaolajjal, és ezzel a páccal kend be a húst. Lefóliázva tedd a hűtőbe, közben forgasd meg. Pácold legalább négy órán keresztül, de a legjobb, ha egy éjszakán át pihenteted.

Amikor sütni szeretnéd a húst, keverd össze a lisztet a pirospaprikával, sózd meg a szeleteket, és forgasd a paprikás lisztbe. Egy teflonserpenyőben hevíts olajat, és süsd pirosra oldalanként három-négy perc alatt, majd rakd egy lábasba. Tedd a visszamaradt szaftba a cukrot, pirítsd egy kicsit, add hozzá a paradicsomot és egy-másfél deci vizet. Rakd hozzá vargányát, a szegfűborsot, a borókabogyót, és forrald fel, majd tedd bele a hússzeleteket. Párold 15-20 percig, közben rázogasd, ha szükséges, dobj még hozzá sót. Forrón tálald.

1
Blog.hu ajánló