Régimódi ötlapos krémes süti a nagyitól: mennyei, kiadós desszert szalalkális tésztából

Ezt a puha, fantasztikusan krémes ötlapos sütit bármilyen alkalommal kínálhatod. Biztos, hogy sikert aratsz vele.

otlapos-kremes
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a mennyei süti majdnem olyan, mint a hatlapos, csak eggyel kevesebb tésztát kell sütnöd, és a karamellás helyett csokis krém kerül bele. A tésztalapok puhák és omlósak. Kiadós, és jót tesz neki, ha pihenteted, ugyanis a tésztának puhulnia kell.

Ötlapos krémes süti

Hozzávalók

A tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1 csomag szalalkáli
  • 1 csomag vaníliás cukor

A krémhez

  • 30 dkg cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 5 dkg vaj
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 1 l tej
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tetejére

  • 10 dkg étcsoki
  • 1 teáskanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

A szalalkálit oldd fel a langyos tejben. A lisztet szitáld egy tálba, és morzsold el a vajjal. Add hozzá a tojást, a szalalkálit, a kétféle cukrot. Gyúrd össze, majd oszd öt egyenlő részre. Mindegyiket nyújtsd ki lisztezett felületen, és a lapokat egyesével süsd meg a tepsi hátán 12-12 perc alatt. 

 

A krémhez vegyítsd a cukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet és a kakaóport, majd keverd simára két deci tejben. A maradék tejet kezdd melegíteni, amikor már langyos, öntsd bele a kakaós elegyet. Főzd sűrű krémmé, közben ne hagyd abba a kavarást. Amikor kicsit hűl, dolgozd bele a vajat. Töltsd meg a krémmel a lapokat.

A tetejére a csokit és a vajat vízgőz felett olvaszd össze, és egyengesd a sütire. Tedd a hűtőszekrénybe, és pihentesd legalább egy éjszakát, majd ízlés szerint szeleteld fel. 
Az orosz mézes torta is több lapból áll, és a selymes krém teszi még finomabbá. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük