Krémes, őszibarackos tejberizs - Nem ragad le, és nem marad kemény
Az őszibarackos tejberizs akkor igazán jó, ha lágy, sűrű, és nem túl édes.

Krémes, őszibarackos tejberizs - Nem ragad le, és nem marad kemény
Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt a Sárik Péter Trió elragadó jazzkoncertjére a Pesti Vigadóba! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

A legjobb hidratálók, de sokan rosszul használják őket: így hatnak a növényi olajok »

Ezt mindenki rosszul csinálja hajmosáskor: te hova viszed fel a sampont? »

Gyors frizurák sapka alá, nemcsak hosszú hajból - Videós útmutató »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sokkal finomabb lesz a kicsik és nagyok körében egyaránt népszerű édesség, ha a rizst nem vízben, hanem tejben főzöd meg. Igazán krémessé pedig a tejszíntől válik. A nagyi sokszor ismételgetett trükkje, hogy kevésbé fog leragadni a rizs, ha többször átmosod, vagy egy kicsit áztatod. A tejberizs őszibarackkal még finomabb.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg őszibarack
  • 20 dkg rizs
  • 1 l tej
  • 12 dkg cukor
  • 2 dl tejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A rizst válogasd át, mosd meg jó alaposan, és áztasd öt percig valamivel több vízben, mint amennyi ellepi. Csepegtesd le, majd rakd egy lábosba, önts rá egy bögre tejet, dobj rá egy csipet sót, és kis lángon főzd körülbelül 20 percig. Közben többször kevergesd meg, nehogy leragadjon. Amikor a rizs beszívja a tejet, pótold. Ezt kétszer-háromszor ismételd meg. Ha a rizs puha, öntsd hozzá a tejszínt, és keverd hozzá a cukrot. Főzd még egy-két percig. Akkor az igazi, ha pudingszerű az állaga.

 

A kész tejberizst húzd le a tűzről, és lefedve hagyd állni 10 percig. Közben a barackot mosd meg, csepegtesd le, és vágd szép szeletekre. A tejberizst kanalazd tányérokba vagy tálkákba, majd a tetejére rakj gyümölcsdarabokat. Fogyaszthatod melegen is, de jól behűtve még finomabb.

Blog.hu ajánló