Krémes, őszibarackos tejberizs - Nem ragad le, és nem marad kemény
Az őszibarackos tejberizs akkor igazán jó, ha lágy, sűrű, és nem túl édes.

Krémes, őszibarackos tejberizs - Nem ragad le, és nem marad kemény
Nyereményjáték

Nyerj Magyarország természeti csodái című könyvet, és ismerd meg hazánk legértékesebb kincseit!

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

2 perc alatt lett éles a látása Katának, ma már nem is tudja, milyen volt szemüvegesnek lenni (x)

Észbontó programsorozat igen neves hazai és külföldi előadókkal, amiből 300 előadás és koncert ingyenes! (x)

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

beauty and style

Ne csak a kalóriát számold, inkább azt nézd, hogy mit eszel! »

Nadrág a ruha alatt: sokkal csinosabb, mint gondolnád »

Idd ezt lefekvés előtt, és garantált a 8 óra alvás »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sokkal finomabb lesz a kicsik és nagyok körében egyaránt népszerű édesség, ha a rizst nem vízben, hanem tejben főzöd meg. Igazán krémessé pedig a tejszíntől válik. A nagyi sokszor ismételgetett trükkje, hogy kevésbé fog leragadni a rizs, ha többször átmosod, vagy egy kicsit áztatod. A tejberizs őszibarackkal még finomabb.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg őszibarack
  • 20 dkg rizs
  • 1 l tej
  • 12 dkg cukor
  • 2 dl tejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A rizst válogasd át, mosd meg jó alaposan, és áztasd öt percig valamivel több vízben, mint amennyi ellepi. Csepegtesd le, majd rakd egy lábosba, önts rá egy bögre tejet, dobj rá egy csipet sót, és kis lángon főzd körülbelül 20 percig. Közben többször kevergesd meg, nehogy leragadjon. Amikor a rizs beszívja a tejet, pótold. Ezt kétszer-háromszor ismételd meg. Ha a rizs puha, öntsd hozzá a tejszínt, és keverd hozzá a cukrot. Főzd még egy-két percig. Akkor az igazi, ha pudingszerű az állaga.

 

A kész tejberizst húzd le a tűzről, és lefedve hagyd állni 10 percig. Közben a barackot mosd meg, csepegtesd le, és vágd szép szeletekre. A tejberizst kanalazd tányérokba vagy tálkákba, majd a tetejére rakj gyümölcsdarabokat. Fogyaszthatod melegen is, de jól behűtve még finomabb.

Blog.hu ajánló