4 őszi zsírégető, laktató saláta
Fáradékony, levert, kedvetlen vagy? Próbáld ki ezeket a vitaminnal teli, ízletes salátákat, amikkel még a kilókra se kell figyelned!

Nyereményjáték

Nyerj Magyarország természeti csodái című könyvet, és ismerd meg hazánk legértékesebb kincseit!

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

2 perc alatt lett éles a látása Katának, ma már nem is tudja, milyen volt szemüvegesnek lenni (x)

Észbontó programsorozat igen neves hazai és külföldi előadókkal, amiből 300 előadás és koncert ingyenes! (x)

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

beauty and style

Ne csak a kalóriát számold, inkább azt nézd, hogy mit eszel! »

Nadrág a ruha alatt: sokkal csinosabb, mint gondolnád »

Idd ezt lefekvés előtt, és garantált a 8 óra alvás »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Őszi vitaminsaláta

Hozzávalók:

  • 6 dkg sárgarépa
  • 4 dkg cékla
  • 2 dkg petrezselyemgyökér
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 dkg vöröshagyma
  • 3 dkg alma
  • 3 dkg szeletelt fehérkáposzta
  • 1 dkg torma
  • 5 dkg durvára tört dió
  • 1,5 dl joghurt vagy 1 citrom

Tisztítsd meg a zöldségeket, az almát és a tormát, majd reszeld le, vagy vágd egészen vékony csíkokra őket.

Tedd üvegtálba, add hozzá a durvára tört diót és a finomra vágott petrezselymet. Ízlés szerint sózd, lazán keverd össze, majd facsard rá a citromot, vagy locsold meg a joghurttal. Körülbelül 1 órára tedd hűtőszekrénybe.

Brokkolis-tojásos saláta

Hozzávalók:

  • 80 dkg brokkoli
  • 1 paradicsom
  • 1 közepes póréhagyma
  • 1 csomag retek
  • 4 tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 citrom leve
  • 2 evőkanál joghurt
  • fehérbors

A megtisztított brokkolit szedd apró rózsákra. Tedd enyhén sós, lobogva forró vízbe, főzd 4-5 percig, majd szűrd le. Öblítsd le hideg vízzel, és egy tálba téve hagyd kihűlni. Az enyhén sós vízben keményre főtt tojásokat és a paradicsomot vágd kockákra. A megtisztított póréhagymának vágd le a zöldjét, és a fehér részét hosszában vágd ketté, majd keresztben szeld metéltre. A megmosott retket vágd gyufaszálnyi csíkokra, a petrezselymet pedig aprítsd fel. Keverd össze az olívaolajat, a citromlevet, a joghurtot, és ízlés szerint sózd és borsozd. Salátástálban keverd össze a paradicsomot, a pórét, a retket, a tojást, a petrezselymet, és borítsd a brokkoli tetejére. Öntözd meg a joghurtos öntettel, és már tálalhatod is.

Sütőtöksaláta csirkehússal

Hozzávalók:

  • 20 dkg csirkemell
  • 1 db sütőtök
  • 4 db tojás
  • 2 dl majonéz
  • 1 dl méz
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • majonéz
  • mustár

A tököt süsd meg sütőben, hámozd meg, és vágd kockákra. A csirkemelleket is kockázd fel, és kevés olívaolajon mézzel és egy kis petrezselyemzöldjével pirítsd meg. Sózd és borsozd ízlés szerint. A kész csirkemellkockákat és a finomra vágott petrezselyemzöldjét add a sütőtökhöz. Add hozzá a cikkekre vágott főtt tojásokat is, és kevés – ízlés szerint – majonézzel és mustárral keverd össze.

Vargányás-parmezános saláta

Hozzávalók:

  • 200 g vargánya gomba
  • 2 evőkanál citromlé
  • 5 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 50 g rukkola
  • 100 g parmezánsajt-forgács
  • bors

A gombákat vágd össze, és fektesd egy nagy tálcára. Keverd össze a citromlevet 2 teáskanál vízzel, kevés sóval és borssal, végül add hozzá az olívaolajat. Az öntet felét kend a gombákra, kicsit sózd és borsozd meg. Pácold körülbelül 10 percig. A rukkolát és a parmezánforgácsot rázd-forgasd össze a maradék öntettel, majd fektesd rá a gombaszeleteket.

Blog.hu ajánló