4 őszi zsírégető, laktató saláta

Fáradékony, levert, kedvetlen vagy? Próbáld ki ezeket a vitaminnal teli, ízletes salátákat, amikkel még a kilókra se kell figyelned!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Őszi vitaminsaláta

Hozzávalók:

  • 6 dkg sárgarépa
  • 4 dkg cékla
  • 2 dkg petrezselyemgyökér
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 dkg vöröshagyma
  • 3 dkg alma
  • 3 dkg szeletelt fehérkáposzta
  • 1 dkg torma
  • 5 dkg durvára tört dió
  • 1,5 dl joghurt vagy 1 citrom

Tisztítsd meg a zöldségeket, az almát és a tormát, majd reszeld le, vagy vágd egészen vékony csíkokra őket.

Tedd üvegtálba, add hozzá a durvára tört diót és a finomra vágott petrezselymet. Ízlés szerint sózd, lazán keverd össze, majd facsard rá a citromot, vagy locsold meg a joghurttal. Körülbelül 1 órára tedd hűtőszekrénybe.

Brokkolis-tojásos saláta

Hozzávalók:

  • 80 dkg brokkoli
  • 1 paradicsom
  • 1 közepes póréhagyma
  • 1 csomag retek
  • 4 tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 citrom leve
  • 2 evőkanál joghurt
  • fehérbors

A megtisztított brokkolit szedd apró rózsákra. Tedd enyhén sós, lobogva forró vízbe, főzd 4-5 percig, majd szűrd le. Öblítsd le hideg vízzel, és egy tálba téve hagyd kihűlni. Az enyhén sós vízben keményre főtt tojásokat és a paradicsomot vágd kockákra. A megtisztított póréhagymának vágd le a zöldjét, és a fehér részét hosszában vágd ketté, majd keresztben szeld metéltre. A megmosott retket vágd gyufaszálnyi csíkokra, a petrezselymet pedig aprítsd fel. Keverd össze az olívaolajat, a citromlevet, a joghurtot, és ízlés szerint sózd és borsozd. Salátástálban keverd össze a paradicsomot, a pórét, a retket, a tojást, a petrezselymet, és borítsd a brokkoli tetejére. Öntözd meg a joghurtos öntettel, és már tálalhatod is.

Sütőtöksaláta csirkehússal

Hozzávalók:

  • 20 dkg csirkemell
  • 1 db sütőtök
  • 4 db tojás
  • 2 dl majonéz
  • 1 dl méz
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • majonéz
  • mustár

A tököt süsd meg sütőben, hámozd meg, és vágd kockákra. A csirkemelleket is kockázd fel, és kevés olívaolajon mézzel és egy kis petrezselyemzöldjével pirítsd meg. Sózd és borsozd ízlés szerint. A kész csirkemellkockákat és a finomra vágott petrezselyemzöldjét add a sütőtökhöz. Add hozzá a cikkekre vágott főtt tojásokat is, és kevés – ízlés szerint – majonézzel és mustárral keverd össze.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Vargányás-parmezános saláta

Hozzávalók:

  • 200 g vargánya gomba
  • 2 evőkanál citromlé
  • 5 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 50 g rukkola
  • 100 g parmezánsajt-forgács
  • bors

A gombákat vágd össze, és fektesd egy nagy tálcára. Keverd össze a citromlevet 2 teáskanál vízzel, kevés sóval és borssal, végül add hozzá az olívaolajat. Az öntet felét kend a gombákra, kicsit sózd és borsozd meg. Pácold körülbelül 10 percig. A rukkolát és a parmezánforgácsot rázd-forgasd össze a maradék öntettel, majd fektesd rá a gombaszeleteket.

Ezt is szeretjük