3+1 serpenyős husi szombatra
Közeledik a tél, használd hát ki az utolsó pár hetet, amikor még őszi finomságokhoz juthatsz! Egy szőlős, egy almás és egy gesztenyés recept.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

A világ legjobb esküvői fotói: nem hagyományosak, de tele vannak élettel »

A leggyakoribb sminkhibák magyar bloggertől - Kerüld el a maszkhatást! »

Rémisztően jó körömminták Halloweenra: nagy sikert arathatsz velük »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Szőlő, gesztenye, alma. Az ősz olyan gazdag ízekben, hogy kár volna a húst magányosan tenni a serpenyőbe. Íme, néhány ötlet, hogyan használhatod ki az évszak kínálta lehetőségeket.

A húsokat fogyaszthatod salátával, de készíthetsz hozzájuk tésztát is.

Szőlős csirkemell szélesmetélttel

Hozzávalók:

  • 1 csirkemellfilé
  • frissen őrölt bors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 2 dl fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 2-3 fürt szőlő
  • 1 kisebb darab füstölt sajt
  • 20 dkg szélesmetélt

A csirkét vágd kockára, sózd, borsozd, keverd el egy kevés zúzott fokhagymával, és tedd egy órára a hűtőbe.

A maradék fokhagymát és vöröshagymát vágd apróra, a szőlőt magozd ki, a sajtot pedig reszeld le. A hagymát párold meg kevés olajon, majd süsd meg a húst. Ha elkezd pirulni, öntsd fel a borral, a tejszínnel, és add hozzá a szőlőt is. Forrald össze, majd add hozzá a reszelt sajtot is. Főtt szélesmetélttel tálald.

Gesztenyés-aszalt szilvás pulykamell

Hozzávalók:

  • 30 dkg pulykamell
  • 1 evőkanál liszt
  • 15 dkg sült gesztenye vagy konyhakész gesztenyebél
  • 10 dkg magozott aszalt szilva
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • 2-3 ágacska kakukkfű
  • frissen őrölt feketebors

Az aszalt szilvát óvatosan forrald össze a vörösborral, majd tedd félre hűlni. A húst vágd kockára, sózd, borsozd, hintsd meg a liszttel, és az olívaolajon, valamint a vaj felén pirítsd meg. Ezután vedd ki a serpenyőből, és a vaj másik felét is felolvasztva dinszteld meg a kétféle hagymát. Ezután tedd vissza a húskockákat, add hozzá a szilvát, a gesztenyét és a kakukkfű leveleit. Forrald össze, majd fedő alatt 15-20 perc alatt főzd puhára. A tejszínt keverd el a keményítővel, öntsd a pulykára, forrald szószsűrűségűre, és már kész is.

Citromos csirkenyárs almával

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • 6 citrom
  • 6 feketebors
  • 3 alma
  • 3 evőkanál olaj
  • bors

A húst vágd kockára, és tedd páclébe, ami olajból, két teáskanál citromléből és zúzott feketeborsból álljon. Fél napra tedd a hűtőbe. Az almákat vágd kockára, locsold meg citromlével, és pihentesd 30 percig. Az almát és a húst felváltva húzd kisebb nyársakra, majd forró olajban süsd meg.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Blog.hu ajánló