4 különleges, szaftos őszi pörkölt
Bár a bográcsozásnak vége, a pörkölt lábasban elkészítve is nagyon finom. Akkor sem kell lemondanod róla, ha nem vagy húsevő.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Házi fátyolmaszk rizspapírból: simább, ragyogóbb bőr, pillanatok alatt »

Ha így teszel, alapozó nélkül is ragyogni fog a bőröd! Tippek egy őszinte szépségbloggertől »

Tökéletesíti a bőrt, fent tartja a festéket: sminkalap készítése pár lépésben »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A nagy nyári bográcsozások után ideje, hogy a konyhába költöztesd a pörkölteket. A szaftos húsokat párosítsd az ősz ajándékaival.

Ha nem fogyasztasz húst, akkor sem kell lemondanod a magyaros falatokról, hiszen zöldségekből remek álpörköltet készíthetsz. 

Pincepörkölt

Hozzávalók:

  • 1,5 kg marhalábszár
  • 2 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg lecsó
  • 2 dl fehérbor
  • paprika
  • bors
  • kömény
  • olaj vagy zsír

Vágd fel falatnyi kockákra a húst. A hagymát pirítsd meg az olajon vagy a zsíron - ha nem idegenkedsz tőle -, majd tedd hozzá a húskockákat. Pirítsd a húst fehéredésig. Add hozzá a sót, a paprikát, a borsot, a köményt, a zúzott fokhagymát. Csak akkor önts hozzá vizet, ha nagyon lepirulna a hús. Amikor a hús már félig megpuhult, add hozzá a lecsót, és öntsd fel a borral. Főzd addig, ameddig a hús omlós nem lesz.

Báránypörkölt

Hozzávalók:

  • 75 dkg báránylapocka
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 2 dl fehérbor
  • 2 dl húsleves - kockából is jó
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • késhegynyi szerecsendió
  • őrölt bors
  • olaj

A báránylapockát vágd kockákra, majd forgasd meg egy kevés lisztben. A vékony csíkokra vágott szalonnát pirítsd meg, majd tedd rá az apróra vágott vöröshagymát, illetve később a húst. Engedd fel fehérborral, sóval, őrölt borssal, szerecsendióval fűszerezd, majd addig főzd, amíg a bor el nem párolog. Öntsd hozzá a húslevest, és lassú tűzön főzd, amíg a hús puha nem lesz.

Cukkinipörkölt

Hozzávalók:

  • 2 közepes cukkini
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 4 főtt tojás
  • 1 dl tejszín
  • pirospaprika
  • só, bors
  • étolaj

Az apróra vágott hagymát párold üvegesre kevés olajon, majd add hozzá a pirospaprikát. A cukkinit pucold meg, vágd kis kockákra, sózd meg, majd add a hagymás keverékhez. Fedd le, és párold puhára, de figyelj, mert hamar szétesik. Ha kész, borsozd, öntsd hozzá a tejszínt, majd a végén keverd hozzá a felkockázott főtt tojást.

Gombás csirkepörkölt

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkecombfilé
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg csiperke
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 ágacska rozmaring
  • bors
  • pirospaprika

Az apróra vágott szalonnát pirítsd meg, hogy elegendő zsírt eresszen a hagyma dinszteléséhez, majd pirítsd meg a hagymát. Tedd a lábasba a kisebb darabokra vágott húst, és forgasd át, hogy mindenhol megpörkölődjön. Sózd, borsozd, ízesítsd pirospaprikával és rozmaringgal. Add hozzá a felkockázott paradicsomot, és lassú tűzön párold puhára. Ha a hús már majdnem teljesen puha, add hozzá a kockára vágott gombát, és főzd még legalább 20 percig.

Blog.hu ajánló