Fahéjas, vaníliás vegyes gyümölcsbefőtt: roppanós, őszi gyümölcsökkel

Most bőven van mit a kompótba tenni! Különlegesebb ízvilágot kapsz, ha többféle gyümölccsel készíted.

oszi-kompot
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gyakorlatilag a szilvától a körtéig bármilyen gyümölcs kerülhet az őszi kompótba, de ezzel a kombinációval nem foghatsz mellé. Amennyiben hosszabb időre tennéd el, érdemes száraz dunsztban pihentetni, így szezon után is élvezheted a zamatos gyümölcsök csodás ízét.

Őszi kompót vegyes gyümölcsökből

Hozzávalók

  • 4 db őszibarack
  • 4 db körte
  • 8 db szilva
  • 10 dkg cukor
  • 5 db szegfűszeg
  • 1 rúd fahéj
  • 0.5 db citrom
  • 1 rúd vanília
Recept idők

Elkészítés:

A gyümölcsöket alaposan mosd meg, a szilvákat vedd ketté, magozd ki, a barackokat és a körtéket vágd vastagabb gerezdekre. Rakd egy lábosba, öntsd fel annyi vízzel, hogy mindent jól ellepjen. Szórd bele az ízesítőket, a cukrot, a vaníliarúd kikapart belsejét, a fahéjat, a szegfűszeget és a citrom frissen facsart levét.

Főzd forrástól számítva körülbelül 10 percig. Akkor az igazi, ha a gyümölcsök roppanósak maradnak. Tedd át alaposan kimosott üvegekbe, és öntsd fel a főzőlével egészen az üveg pereméig. Zárd le légmentesen, és tedd száraz, hűvös helyre. 
Házi barackbefőttet is érdemes eltenni télre. Készítsd úgy, ahogy régen a nagyi!

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük