Így készül a barackos buboréktorta, Magyarország cukormentes tortája
Süsd meg az elsők között a pompás barackos buboréktortát!

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Hajnövesztő praktikák, ha meguntad a rövid frizurádat »

Susan Sarandon valóban így néz ki: 71 évesen is észbontóan dögös! »

Egy átlagos nő feküdt le a kamerák elé, de valaki más kelt fel »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

2015-ben is elkészült az ország tortája és cukormentes tortája. Az utóbbi édesség hozzáadott cukor, fehér liszt, mesterséges adalékanyag és tartósítószer nélkül készül. Idén Vaslóczki Orsolya remeke nyert az Egy Csepp Figyelem Alapítvány pályázatán. A sárgabarack karakteres íze a diókrémmel és a piskótában fellelhető pirított dióval tökéletes harmóniát alkot. A meglepetés erejével hat a roppanós csokoládéréteg és a díszítés. A recept profi, de közreadjuk, hátha van kedved elkészíteni.

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 170 g tojásfehérje
  • 85 g xilit
  • 80 g mandulaliszt - teljes mandulaőrlemény
  • 60 g darált dió
  • 40 g mogyorósra pirított vaj
  • 30 g pörkölt, durvára tört dió

Sárgabarackos puhazselé-réteg

  • 350 g 100%-os barackvelő
  • 60 g eritrit
  • 4 g Nh pektin

Tejszínes diókrém

  • 300 g 33%-os zsírtartalmú tejszínhab
  • 170 g 2,8% zsírtartalmú tej
  • 150 g 33% zsírtartalmú tejszín
  • 6 db tojássárgája
  • 80 g eritrit
  • 40 g pirított, tört dió
  • 20 g kukoricakeményítő
  • 20 g rum
  • 10 g finomra darált dió
  • 1 db vaníliarúd
  • 6,6 g porzselatin ötszörös mennyiségű vízzel hidratálva

Díszítő zseléréteg

  • 110 g 100%-os barackvelő
  • 20 g eritrit
  • 2,4 g porzselatin ötszörös mennyiségű vízzel hidratálva

Roppanós csokoládéréteg

  • 45 g diabetikus étcsokoládé

Díszítés 90-100db csoki koronghoz

  • 1 db 30x40 cm es aranybuborék csokoládé transzferfólia
  • 120 g diabetikus étcsokoládé
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a vajat pirítsd mogyorósra, majd hűtsd ki. A tojásfehérjét lassú fokozaton kezdd habbá verni. Fontos, hogy ne rögtön nagy sebességgel ess neki. Amikor egyenletes légbuborékok keletkeznek, fokozatosan add hozzá a xilitet, és verd habbá. A diót, a mandulalisztet, a pörkölt, durvára tört diót keverd össze, majd melírozd a felvert habba, és keverd egyneművé. Legvégén keverd bele a mogyorósra pirított vajat. A tésztát töltsd egy 23 centiméteres tortakarikába, a tetejét kend egyenletesre.

A sárgabarackos puhazselé-réteghez a barackvelőt melegítsd forráspontig. Az eritritet keverd össze az Nh pektinnel, majd add a forrásban lévő gyümölcsvelőhöz, és folyamatos keverés közben forrald fel. Mixeld át, és töltsd azonnal a formába. Csomagolj körbe egy 16,5 centiméteres tortakarikát, és a barackos puhazselét öntsd bele, majd fagyaszd ki.

A tejszínes diókrémhez a tejszínt, a tejet, az eritritet, a kikapart vaníliarudat forrald fel, majd a keményítővel elkevert tojássárgájával, hőkiegyenlítéssel sűrítsd be. A kész krémalapot mixeld át, keverd hozzá még melegen a rumot, majd hűtsd ki. A porzselatint hidratáld ötszörös mennyiségű hideg vízzel, ez 40 gramm beáztatott zselatint jelent. A kihűlt krémet keverd simára. Majd a finomra darált diót és a tört, pörkölt diót is keverd hozzá. Nem túl keményre vert tejszínhabbal lazítsd. Végül a felolvasztott zselatint is keverd bele.

A díszítő zseléréteghez a barackvelőt, az eritritet melegítsd fel, add hozzá az előzőleg vízzel hidratált zselatint, keverd el. Csak kellőképpen kifagyasztott tortára tudod szépen felhasználni.

Az összeállításnál a tortát fordított technikával töltsd be. A buborékfóliát helyezd a tortakarika aljára. A krém teljes mennyiségét töltsd a karikába. Közepére helyezd a kifagyasztott barackos puhazselé-réteget, majd erre a financier piskótalapot. Fagyaszd ki. Ha a lehetőség adott, akkor célszerű a fólia lehúzása előtt kisokkolni a tortát, mert így sokkal szebben jön le a buborékfólia. Mielőtt a fóliát eltávolítod a torta tetejéről, olvasztott diabetikus étcsokoládéval a torta alsó rétegét kend le. A tortát fordítsd meg, majd a díszítő zseléréteggel húzd át a tetejét. Ez 32-33 foknál ne legyen melegebb felhasználás előtt!

A díszítésnél a temperált diabetikus étcsokoládét öntsd vékonyan a fóliára, majd 3-3,5 centis korongokat szúrj ki. A tortára szeletenként rakj egy-egy korongot, merőlegesen beszúrva.

Blog.hu ajánló