Oreo keksz házilag
Kevesebb benne a kalória
Imádod az Oreo kekszet? Elkészítheted saját magad is. Ez sokkal egészségesebb, és ugyanolyan finom, mint a bolti.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Kiegyensúlyozott otthonod lehet egyetlen kiegészítőtől - A titok a színben és mintában van (x)

16 ezer magnókazettát gyűjtöttek, és valami elképesztőt csinálnak belőle – Ettől leesik az állad! (x)

Tökéletesen hullámos hajad lesz 15 perc alatt, ha így göndöríted be (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

beauty and style

Hullahoppozd magad karcsúra: centikben is érezni fogod a hatását »

Nagy a feneke, de így tökéletes: milliók rajonganak a 26 éves lányért »

Karcsúbb derékfazon varrás nélkül: így viseld nőiesen a bő inget »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Gondolnád, hogy a világ egyik legnépszerűbb keksze, az Oreo már több mint százéves? Nálunk is egyre nagyobb rajongótábora van. Mostantól nem feltétlenül kell megvásárolnod, megsütheted otthon is. Zentai Nikolett Oreo-receptje ráadásul jóval kalóriaszegényebb, mint a boltban kapható finomság.

Hozzávalók 30 darabhoz:

A kekszhez

  • 22,5 dkg mandulaliszt
  • 12,5 dkg kakaópor
  • 12,5 dkg édesítő
  • 12,5 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • csipet só

A krémhez

  • 25 dkg édesítő
  • 5 dkg vaj
  • 4 evőkanál tejszín
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

A kekszhez a lisztet elegyítsd a kakaóval, a szódabikarbónával, a sütőporral, valamint a sóval. A vajat keverd habosra az édesítővel, majd add hozzá a tojást, és verd tovább gépi habverővel. Akkor lesz jó, ha sima, egynemű krémet kapsz. Ekkor mehet bele a lisztes keverék. Alacsony fokozaton kezdd ismét verni géppel. Amikor már egy kicsit összeáll, állítsd a habverőt a legnagyobb fokozatra, és addig keverd, amíg szép fényes, sima masszát kapsz.

A sütőt melegítsd elő 160 fokra. A tésztát kisebb adagokban nyújtsd kekszvastagságúra, és pogácsaszaggatóval szúrd ki. Ha van sütipecséted, akkor mintázd vele a kiszúrt kekszek felét, ezek kerülnek majd a tetejére. Így kinézetre is tényleg nagyon hasonlítanak az eredetire. Rakosgasd őket sütőpapírral bélelt tepsibe, és hét perc alatt süsd készre. Ha tovább sütöd, nagyon kiszárad a tészta. A sütőből kivéve még puhának tűnhet, de amikor kihűl, jó ropogós lesz.

A krémhez a vajat keverd habosra az édesítővel és a vaníliakivonattal. Kanalanként dolgozd hozzá a tejszínt, majd tedd a hűtőbe 15-20 percre. Utána rakj egy teáskanálnyi krémet a kihűlt keksz egyik felére, majd tégy rá egy másik tésztát, és finoman addig nyomd őket egymáshoz, amíg a krém eléri a süti széleit. Néhány percre rakd a hűtőbe. Amikor a vaníliás krém megszilárdul, már kínálhatod is.

Blog.hu ajánló