Oreo keksz házilag

Kevesebb benne a kalória

Imádod az Oreo kekszet? Elkészítheted saját magad is. Ez sokkal egészségesebb, és ugyanolyan finom, mint a bolti.

Nyereményjáték

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj luxuskozmetikumokat egy pár Hollóházi Porcelán fülbevalóval!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

Az iskolakezdési stressz jelei a gyereknél - Így segíthetsz neki csökkenteni a feszültséget

Arany cipő, ezüst szoknya - 3 tipp, hogyan viseld a metálfényű ruhadarabokat

Neked mennyit ér 2 élet? Jótékonysági licit indult Erika és Jázmin megsegítésére!

beauty and style

Ez a giccses ékszercsoda lesz az ősz slágere a Gucci szerint »

Ne a nőt, a hátteret figyeld! Amikor nem a modell, hanem a környezet az érdekes »

Ez lesz az egyik legdivatosabb minta? Pedig nem az ősz jutna róla eszedbe »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Gondolnád, hogy a világ egyik legnépszerűbb keksze, az Oreo már több mint százéves? Nálunk is egyre nagyobb rajongótábora van. Mostantól nem feltétlenül kell megvásárolnod, megsütheted otthon is. Zentai Nikolett Oreo-receptje ráadásul jóval kalóriaszegényebb, mint a boltban kapható finomság.

Hozzávalók 30 darabhoz:

A kekszhez
  • 22,5 dkg mandulaliszt
  • 12,5 dkg kakaópor
  • 12,5 dkg édesítő
  • 12,5 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • csipet só
A krémhez
  • 25 dkg édesítő
  • 5 dkg vaj
  • 4 evőkanál tejszín
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

A kekszhez a lisztet elegyítsd a kakaóval, a szódabikarbónával, a sütőporral, valamint a sóval. A vajat keverd habosra az édesítővel, majd add hozzá a tojást, és verd tovább gépi habverővel. Akkor lesz jó, ha sima, egynemű krémet kapsz. Ekkor mehet bele a lisztes keverék. Alacsony fokozaton kezdd ismét verni géppel. Amikor már egy kicsit összeáll, állítsd a habverőt a legnagyobb fokozatra, és addig keverd, amíg szép fényes, sima masszát kapsz.

A sütőt melegítsd elő 160 fokra. A tésztát kisebb adagokban nyújtsd kekszvastagságúra, és pogácsaszaggatóval szúrd ki. Ha van sütipecséted, akkor mintázd vele a kiszúrt kekszek felét, ezek kerülnek majd a tetejére. Így kinézetre is tényleg nagyon hasonlítanak az eredetire. Rakosgasd őket sütőpapírral bélelt tepsibe, és hét perc alatt süsd készre. Ha tovább sütöd, nagyon kiszárad a tészta. A sütőből kivéve még puhának tűnhet, de amikor kihűl, jó ropogós lesz.

A krémhez a vajat keverd habosra az édesítővel és a vaníliakivonattal. Kanalanként dolgozd hozzá a tejszínt, majd tedd a hűtőbe 15-20 percre. Utána rakj egy teáskanálnyi krémet a kihűlt keksz egyik felére, majd tégy rá egy másik tésztát, és finoman addig nyomd őket egymáshoz, amíg a krém eléri a süti széleit. Néhány percre rakd a hűtőbe. Amikor a vaníliás krém megszilárdul, már kínálhatod is.

Blog.hu ajánló