Omlós tavaszi vajas piskóta
Ne félj belevágni a piskótakészítésbe, mert nem lehetetlen küldetés megsütni a tökéleteset. A következő receptben nem csalódhatsz.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Nem is gondolnád, milyen nőies lehet a fekete rúzs! »

Béna szemöldök, remegős tusvonal: ez sül ki belőle, ha a pasid sminkel ki »

Csak úgy emlegetik: a pucér pasis kampány »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A vajas piskóta nyár eleji-tavasz végi gyümölcsökkel remek hétvégi desszert vagy uzsonna. A piskótakészítéstől nem kell félni, nem olyan nagy ördöngösség, mint elsőre látszik.

A vajas piskóta omlósabb sima társánál, érdemes megsütni. Cseresznye helyett természetesen használhatsz mindenféle más gyümölcsöt is, akár többfélét egyszerre.

Cseresznyés-vajas piskóta

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 2 bögre magozott cseresznye
  • 1 csomag sütőpor

A lágy vajat a cukorral keverd habosra, majd egyenként add hozzá a tojássárgákat. A lisztet keverd el a sütőporral, majd add a tojásos cukorhoz. A tojásfehérjéből verj kemény habot. Óvatosan keverd a tésztához, hogy ne nagyon törjön össze a hab.

Egy tepsit vajazz ki, lisztezz ki, majd öntsd bele tésztát. A cseresznyét mosd meg és magozd ki, majd forgasd lisztbe és szórd a tésztára. A liszt miatt nem száll le majd az aljára.

Told előmelegített sütőbe, és közepes lángon süsd 25 percig. Ne nyitogasd a sütőajtót, mert a sütemény összeeshet.

OLVASD EL EZT IS!

olasz csokitorta lead
  • csokoládé
  • édességek

Omlós olasz csokitorta

Blog.hu ajánló