Omlós kacsasült
Tökéletes töltelékkel
Az ünnepi asztal dísze lehet a jól sikerült, omlós és ízletes kacsasült, ami a májas, gombás töltelékkel lesz teljes.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt a Sárik Péter Trió elragadó jazzkoncertjére a Pesti Vigadóba! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

A legjobb hidratálók, de sokan rosszul használják őket: így hatnak a növényi olajok »

Ezt mindenki rosszul csinálja hajmosáskor: te hova viszed fel a sampont? »

Gyors frizurák sapka alá, nemcsak hosszú hajból - Videós útmutató »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A töltött kacsa nem egy instant tésztaleves, ezért nem is érdemes vele kapkodnod, a siker egyik kulcsa az, hogy nyugodtan, kényelmesen készítsd el ezt a finomságot.

Ahány ház, annyiféleképpen készítik a töltött kacsát, próbáld ki gesztenyés és almás töltelékkel is!

Töltött kacsa

Hozzávalók:

  • 1 darab közepes méretű pecsenyekacsa
  • 40 dkg csirkemáj
  • 15 dkg húsos szalonna
  • 3 tojás
  • 40 dkg gomba
  • 2 száraz zsömle
  • 3 dl tej
  • 1 vöröshagyma
  • 1 evőkanálnyi pirospaprika
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 2 evőkanálnyi szárított majoránna
  • 3 evőkanál mustár
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

Három és fél óra.

Elkészítés menete:

A beszerzett állatot jól mosd át, majd belül dörzsöld át jó alaposan sóval, borssal és fokhagymával, kívül pedig csak sóval. Ha ezzel megvagy, tedd a hűtőbe, és állj neki a tölteléknek. A zsemléket áztasd a tejbe - ha nem lepi el, pótolhatod vízzel is. Két tojást főzz keményre. A májat mosd át alaposan, ahogyan a gombát is. A szalonnát és a hagymát kockázd fel. Ha mindent előkészítettél, egy kis olajon kezdd el pirítani a szalonnát, majd add hozzá a hagymát, ha szép üveges már, akkor futtasd meg rajta a gombát és a májat, keverd hozzá a majoránnát és egy kis friss petrezselymet is, ha a máj szépen átpirult, leveheted a tűzről.

Az áztatott zsemlét tépkedd egy tálba, a főtt tojást szabadítsd meg a héjától, és darabold a zsemléhez, majd jöhet a gombás-májas ragu is. Üsd hozzájuk a maradék tojást, szórd meg pirospaprikával az egészet, vágj hozzájuk petrezselymet, tedd bele a mustárt, és nyomj bele egy-két gerezd fokhagymát. Sózd és borsozd hangulatodnak megfelelően, majd dolgozd össze ezt az egészet. Ha ezzel megvagy, varázsold elő a kacsát, és töltsd meg a masszával. Varrd be az állatot, a bőrét pedig vagdald be néhány helyen, majd tedd tepsibe, és fedd le alufóliával. 180 fokra előmelegített sütőben süsd két óráig, majd ha már szépen átsült, vedd le a fóliát, szurkáld meg néhány helyen, és immár fedetlenül pirítsd meg, ha már szép pirosas, kész is van.

Egészséges köretek a fejedelmi lakomához

Ha a főétel úgyis zsíros, laktató fogás, akkor köretnek érdemes olyat választanod, ami kicsit ellensúlyozza ezt.

Blog.hu ajánló