Omlós egyben sült csirke almával
Ropogós sült csirke, vajpuhára párolódott alma: különleges hétvégi fogást készíthetsz, ha van időd a konyhában pepecselni.
Remek hétvégi ebéd a töltött csirke, és nem is nehéz elkészíteni, bár nem éppen gyors fogás. Az édes alma és a ropogós bőr különleges egységet alkotnak.
Megpróbálhatod más gyümölccsel is, vagy fokozhatod az ízkavalkádot aszalt gyümölcsökkel, ha úgy látod jónak.
Almás sült csirke
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 egész csirke
- egy marék rizs
- 4 alma
- 3 vöröshagyma
- 3 dl húsleves
- olaj
- só
Az almákat hámozd meg és kockázd fel. Egy hagymát apríts fel, dinszteld meg olajon, öntsd hozzá a rizst, egy kevés ideig pirítsd, majd öntsd fel annyi húslevessel, hogy ellepje - ezt készítheted kockából is. Párold a rizst fedő alatt 20-25 percig, majd keverd bele az almát.
A csirkét mosd meg, itasd le róla a vizet, és kívül-belül kend meg vajjal. A maradék hagymát vág kockákra, keverd a rizshez, és ezzel a keverékkel töltsd meg a csirkét.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Hústűvel tűzd meg, sózd meg a bőrét. Előmelegített sütőben, közepes lángon süsd körülbelül 40 percet alufóliával letakarva, majd vedd le róla fóliát, és pirítsd aranybarnára a bőrét.
Így főzd meg a rizst!
OLVASD EL EZT IS!
- fűszer
- grill
Rozmaringos szűzérme fehérborban pácolva
- fűszer
- túró
Ricottával töltött csirke
- csirke
- gomba