Omlós bélszínérmék
Ha különleges hétvégi ebédet vagy vacsorát tervezel, akkor sem kell órákig forgolódnod a konyhában. A bélszínből csodás fogást varázsolhatsz fél óra alatt is.
A húsok királyának is nevezhetjük a bélszínt, amit néha-néha mindenki megengedhet magának.
Amilyen finom, olyan könnyű elkészíteni, ugyanakkor arra figyelj, hogy megbízható hentestől vásárolj.
Omlós bélszínérmék
Hozzávalók:
- 4 érlelt bélszínérme
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 kiskanál tört feketebors
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- kakukkfű
A bélszínszeletekből formálj kört, és, ha azt akarod, hogy formájukat megtartsák, konyhai zsineggel kösd körbe őket. Az olajat keverd el a borssal, a kakukkfűvel, a fokhagymával, és a hússzeleteket kend meg vele. 20 percig pácold. Felforrósított serpenyőben mindkét oldalukat süsd meg. Erre elegendő három perc mindkét oldalon, de ha nem szereted véresen, akkor egy kicsit tovább pirítsd.
Sót csak közvetlenül tálalás előtt hints rá. Míg a hús pácolódik, készíts salátát, tökéletesen elegendő a különleges húshoz.
Töltsd meg!
A bélszín és más húsok töltve is nagyon finomak. Videónkban profi séftől lesheted el a hús töltésének fogásait.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- marhahús
- húsételek
Gyors fűszeres serpenyős hús
- gomba
- sertéshús
Szűzpecsenye gombás raguval
- bor
- alkohol