Olívás, citromos egyben sült csirke
Kívül ropogós, belül omlós
A csirkét számtalan módon teheted izgalmassá, csak a fantáziád szab határt. Íme, egy remek recept.

Nyereményjáték

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

összesen 6 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Így hordd télen a nőies, élénk színeket: mindenki felfigyel rá, ha nem szürkében vagy! »

Férfi még nem öltözött fel ennyire hülyén - Elmondjuk, miért tette »

Nagyon öregít, ha nem jól teszed fel: a tökéletes füstös szemek titka »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kívül pirosra sült, ropogós csirkének senki nem tud ellenállni, pláne, ha a bőre alatta illatozó, omlós hús lakik.

Egy kis fűszerrel már így is egészen különleges fogást rittyenthetnél az asztalra, de ha még olívabogyóval és citrommal is megbolondítod csirkét, akkor biztosan mindenkit leveszel a lábáról. Próbáld ki receptünket!

Olívás, citromos egyben sült csirke

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke
  • 15 dkg olívabogyó
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 citrom
  • olívaolaj
  • kakukkfű
  • bors

A csirkét mosd meg alaposan, majd egy papírtörlő segítségével itasd fel róla a vizet. A fokhagymagerezdeket pucold meg, szedd cikkekre, és a bevágott csirkebőr, valamint a hús közé nyomkodd be őket. Dörzsöld be a csirke bőrét sóval és borssal, a hasába pedig tegyél kakukkfüvet.

A húst tedd egy olívaolajjal vékonyan kikent tepsibe, és az egyik citrom kifacsart levével, valamint egy kis olívaolajjal kend meg. A másik két citromot szeleteld fel, és rakd vele körbe a húst. Szórd rá a tetejére az olajbogyót, majd alufóliával fedd le a tetejét.

Előmelegített sütőben 80-90 perc alatt süsd puhára. Mielőtt teljesen elkészülne, vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd meg.

Blog.hu ajánló