Kétsajtos, olívabogyós lepény

Gluténmentes változat

Nagyon finom ez a sós süti, amelynek köszönhetően kis időre Olaszországban érezheted magad.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Íme, egy újabb bizonyíték, hogy a lisztérzékenyeknek sem kell lemondaniuk az isteni falatokról. Ha szereted az olaszos ízvilágot, akkor Bíró Márta receptjét rögtön készítsd el. Az olívás lepény persze mindenkinek ízleni fog, nem csak az érzékeny gyomrúaknak.

Olivabogyós lepény

Hozzávalók 8 szelethez

  • 1 bögre gluténmentes liszt
  • 10 dkg krémfehérsajt
  • 1/2 bögre reszelt trappista sajt
  • 1/3 bögre tej
  • 1/4 bögre tejföl
  • 2 dl sűrített paradicsom
  • 2 dl olaj
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • oregánó
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Keverd ki a tejet a tejföllel, az olajjal, a tojással, a sűrített paradicsommal, majd fokozatosan add hozzá a lisztet, a sütőport, és dolgozd csomómentes tésztává. Végül a lereszelt trappista sajtot, a kockára vágott krémfehérsajtot és a feldarabolt fekete olívabogyót is rakd a tésztához, majd keverd el jó alaposan. Sózd, majd fűszerezd. Tedd a tésztát egy tűzálló, kivajazott tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 fokon 20 perc alatt süsd meg.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük