Kétsajtos, olívabogyós lepény
Gluténmentes változat
Nagyon finom ez a sós süti, amelynek köszönhetően kis időre Olaszországban érezheted magad.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Ha így teszel, alapozó nélkül is ragyogni fog a bőröd! Tippek egy őszinte szépségbloggertől »

Tökéletesíti a bőrt, fent tartja a festéket: sminkalap készítése pár lépésben »

Így csomózd meg a vékony övet, ha túl hosszú! Bájosabbá teszi a ruhát »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Íme, egy újabb bizonyíték, hogy a lisztérzékenyeknek sem kell lemondaniuk az isteni falatokról. Ha szereted az olaszos ízvilágot, akkor Bíró Márta receptjét rögtön készítsd el. Az olívás lepény persze mindenkinek ízleni fog, nem csak az érzékeny gyomrúaknak.

Hozzávalók 8 szelethez:

  • 1 bögre gluténmentes liszt
  • 10 dkg krémfehérsajt
  • 1/2 bögre reszelt trappista sajt
  • 1/3 bögre tej
  • 1/4 bögre tejföl
  • 2 dl sűrített paradicsom
  • 2 dl olaj
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • oregánó
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Keverd ki a tejet a tejföllel, az olajjal, a tojással, a sűrített paradicsommal, majd fokozatosan add hozzá a lisztet, a sütőport, és dolgozd csomómentes tésztává. Végül a lereszelt trappista sajtot, a kockára vágott krémfehérsajtot és a feldarabolt fekete olívabogyót is rakd a tésztához, majd keverd el jó alaposan. Sózd, majd fűszerezd. Tedd a tésztát egy tűzálló, kivajazott tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 fokon 20 perc alatt süsd meg.

Blog.hu ajánló