7 ellenállhatatlan édesség egyenesen Itáliából

Profiterol, tiramisu és a többiek

Az olaszok nem csak sós, paradicsomos tésztákban erősek.

Dia


                        	Profiterol
                        	A habkönnyű tésztagolyócskák az édes krémes töltelékkel igazi, hamisítatlan olasz desszertnek számítanak, amit vagy jól nyakon öntesz csokoládéval, vagy pedig az egész tálat megszórod jó alaposan isteni, cukrozatlan kakaóporral. Vigyázz, függőséget okoz!

Profiterol

A habkönnyű tésztagolyócskák az édes krémes töltelékkel igazi, hamisítatlan olasz desszertnek számítanak, amit vagy jól nyakon öntesz csokoládéval, vagy pedig az egész tálat megszórod jó alaposan isteni, cukrozatlan kakaóporral. Vigyázz, függőséget okoz!

Dia


                        	Zuppa inglese
                        	A meglehetősen megtévesztő nevű, szabadfordításban "angol leves" névvel megáldott desszert valójában piskóta - vagy babapiskóta - és tájegységenként változó krém mennyei elegye, amit déltől északig mindenhol sütnek és szeretnek, kicsit hasonlít a tiramisuhoz, de azért egészen más.

Zuppa inglese

A meglehetősen megtévesztő nevű, szabadfordításban "angol leves" névvel megáldott desszert valójában piskóta - vagy babapiskóta - és tájegységenként változó krém mennyei elegye, amit déltől északig mindenhol sütnek és szeretnek, kicsit hasonlít a tiramisuhoz, de azért egészen más.

Dia


                        	Olasz citromtorta
                        	A savanykás krémmel töltött, fanyar édesség igazi nyári desszert, de nyugodtan fogyaszthatod az év bármely szakában. Elkészítése nem igényel különlegesebb felkészültséget, könnyen, lazán összedobhatod, és utána nincs is más dolgod, mint élvezni az ízeket, na meg úgy általában az életet.

Olasz citromtorta

A savanykás krémmel töltött, fanyar édesség igazi nyári desszert, de nyugodtan fogyaszthatod az év bármely szakában. Elkészítése nem igényel különlegesebb felkészültséget, könnyen, lazán összedobhatod, és utána nincs is más dolgod, mint élvezni az ízeket, na meg úgy általában az életet.

Dia


                        	Kávés habcsók
                        	Valódi, könnyű, édes élénkítő, aminek nem lehet ellenállni. A sütések során kimaradó tojásfehérjét a legjobb, ha habcsókként éleszted újra, hiszen így nemhogy nem vész kárba, hanem isteni finom is lesz, főleg, ha olasz módra kávéval dobod fel, a reggeli ébresztő ital mellé tökéletes finomság.

Kávés habcsók

Valódi, könnyű, édes élénkítő, aminek nem lehet ellenállni. A sütések során kimaradó tojásfehérjét a legjobb, ha habcsókként éleszted újra, hiszen így nemhogy nem vész kárba, hanem isteni finom is lesz, főleg, ha olasz módra kávéval dobod fel, a reggeli ébresztő ital mellé tökéletes finomság.

Dia


                        	Panna cotta
                        	Nem kell mindent túlbonyolítani, erre ékes bizonyíték a tejszínből készült isteni finom desszert, amihez csak pár összetevő, egy szép formájú bögre és egy normálisan működő hűtő kell, hogy igazán tökéletesre sikerüljön. Gyümölcsökkel jól megszórva, egy kis zselatinnal látványosra díszítve vagy akár pusztán magában is mennyei.

Panna cotta

Nem kell mindent túlbonyolítani, erre ékes bizonyíték a tejszínből készült isteni finom desszert, amihez csak pár összetevő, egy szép formájú bögre és egy normálisan működő hűtő kell, hogy igazán tökéletesre sikerüljön. Gyümölcsökkel jól megszórva, egy kis zselatinnal látványosra díszítve vagy akár pusztán magában is mennyei.

Dia


                        	Panettone
                        	A kuglóf olasz módra ma már minden üzletben megtalálható díszes kis csomagolásban. Tulajdonképpen sokban nem tér el a hazai változattól, de azért érezni rajta, hogy ez is igazi mediterrán finomság, foszlós tésztával és jó sok mazsolával az igazi.

Panettone

A kuglóf olasz módra ma már minden üzletben megtalálható díszes kis csomagolásban. Tulajdonképpen sokban nem tér el a hazai változattól, de azért érezni rajta, hogy ez is igazi mediterrán finomság, foszlós tésztával és jó sok mazsolával az igazi.

Dia


                        	Tiramisu
                        	A tiramisu az az édesség, ami elsőre beugrik mindenkinek,ha olasz desszertekről kérdezik. A jó erős presszókávéval készített desszert a világon mindenhol népszerű, és ezt egyrészt mennyei ízének, másrészt egyszerű készíthetőségének köszönheti. Temérdek változata van, a legegyszerűbb sütés nélkülitől a hagyományos, kicsit macerásabb, de azért semmiképpen sem bonyolult verzióig.

Tiramisu

A tiramisu az az édesség, ami elsőre beugrik mindenkinek,ha olasz desszertekről kérdezik. A jó erős presszókávéval készített desszert a világon mindenhol népszerű, és ezt egyrészt mennyei ízének, másrészt egyszerű készíthetőségének köszönheti. Temérdek változata van, a legegyszerűbb sütés nélkülitől a hagyományos, kicsit macerásabb, de azért semmiképpen sem bonyolult verzióig.

Ezt is szeretjük
Szerző: Kancsár Péter
Fotó: