6 szuper szendvicskrém

Ha csak bekapnál valamit, akkor jól jöhet a hűtőben egy magad keverte szendvicsre való finomság, amivel megkenheted a kenyeredet vagy a pirítósodat.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szendvics tökéletes nyári ebéd lehet. Pakold meg zöldségekkel, és ne feledkezz meg a finom szendvicskrémekről sem, melyek a legunalmasabb szelet kenyeret is izgalmassá teszik.

Fogyaszthatod őket reggelire egy pirítóssal, és elteheted a hűtőbe is pár napra. Ha megéhezel, nagyon jól jönnek.

Tonhalas szendvicskrém

Hozzávalók:

  • 1 konzerv tonhal
  • 2-3 kemény tojás
  • fél dl citromlé
  • 2 teáskanál mustár
  • 1 mokkáskanálnyi őrölt bors
  • 5 dkg vaj

Az olaj egy részét öntsd le a halról, majd a maradékkal együtt borítsd egy tálba, és jól nyomkodd szét.

Ezután morzsold bele a tojásokat, és öntsd hozzá a citromlevet. Olvaszd meg a vajat, majd ezt is tedd hozzá a maradék hozzávalóval együtt.

Végül jól dolgozd össze az egészet - ha szükségét érzed, ízesítsd tovább.

Avokádókrém

Hozzávalók:

  • 2 avokádó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só, fehérbors
  • 1 lime vagy citrom
  • friss koriander
  • friss kapor

Mosd meg az avokádót, vágd félbe, és szedd ki a magját. A húsát kanalazd ki, majd turmixold össze. Csepegtesd rá a fél lime vagy citrom levét. Zúzd össze a fokhagymát, majd ezt is tedd hozzá egy kevés sóval együtt. Ezután dolgozd össze az egészet. Néhány ág koriandert moss meg, vágj apróra, majd az olívaolajjal együtt keverd hozzá a krémhez. Végül ízesítsd fehérborssal.

Sonkakrém

Hozzávalók:

  • 20 dkg sonka
  • 5 dkg vaj
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • negyed vöröshagyma
  • petrezselyemzöld, mustár

Vágd apróra a sonkát és a hagymát, keverd habosra a vajat, majd keverd össze az eddigieket a tejföllel, a vöröshagymával, ízlés szerint mustárral, illetve petrezselyemzölddel. Használhatod hidegen, de készíthetsz belőle melegszendvicset is.

Tojáskrém

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • mustár
  • 1 vöröshagyma
  • petrezselyemzöld

A tojásokat főzd keményre, majd nyomkodd össze egy villával, vagy reszeld le. Keverd ki a többi alapanyaggal, és fűszerezd. Akkor jó, ha sima és krémes.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Cukkinis szendvicskrém

Hozzávalók:

  • 50 dkg cukkini
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 paradicsom
  • 2 zöldpaprika
  • kevés olaj
  • 10 dkg vaj
  • bors
  • pirospaprika
  • 1 evőkanál ételízesítő

Az apróra vágott hagymát az olajon dinszteld üvegesre, majd szórd meg pirospaprikával. A meghámozott, kimagozott és 1x1 centis kockákra vágott cukkinit add hozzá a hagymához. A negyedelt paradicsomot és a kicsumázott, szeletelt paprikát is add hozzá. Sózd, borsozd, fedő alatt pedig párold puhára. A vajjal jó alaposan keverd össze.

Hagymás szendvicskrém

Hozzávalók:

  • 1 csomó újhagyma
  • 1 csomó metélőhagyma
  • 25 dkg sovány túró
  • 25 dkg tejszínes, friss sajt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál vagdalt vegyes zöldfűszer
  • frissen őrölt bors

Az újhagymát tisztítsd le, mosd meg, csöpögtesd le, és vágd vékony karikákra. A metélőhagymát öblítsd le, itasd le, majd karikázd fel. A túrót a tejszínes, friss sajttal és a tejföllel keverd krémesre. A felkarikázott újhagymát, a metélőhagymát, valamint a zöldfűszereket keverd bele, sóval és borssal fűszerezd, és már kész is. Ezt a szendvicskrémet előre is elkészítheted, mert három-négy napig eláll a hűtőben.

Ezt is szeretjük