A 7 legfinomabb nyári édesség receptje

Mindenki imádja őket

A nagy melegben nincs jobb, mint egy terebélyesebb fa árnyékában hűsölve édességet majszolni.

Dia

	Házi fagyi	Nincs is annál jobb, mint amikor a kánikulában nem kell otthonról kimozdulni sem, és a mélyhűtőben még ott van a házilag készített isteni fagyi, száz százalékban a saját ízlésedre formálva. Elkészíteni könnyebb, mint gondolnád, és szerencsére fogyasztani sem nehéz feladat.

Házi fagyi

Nincs is annál jobb, mint amikor a kánikulában nem kell otthonról kimozdulni sem, és a mélyhűtőben még ott van a házilag készített isteni fagyi, száz százalékban a saját ízlésedre formálva. Elkészíteni könnyebb, mint gondolnád, és szerencsére fogyasztani sem nehéz feladat.

Dia

	Kókuszgolyó	Ezt az édességet tulajdonképpen az év bármely szakában készítheted és élvezheted, de nyáron azért különösen jó, mert nem kell hozzá bekapcsolnod a sütőt, és kevés munkával is rengeteg golyót készíthetsz. Hogy megtöltöd-e friss meggyel, vagy sem, az már csak rajtad múlik!

Kókuszgolyó

Ezt az édességet tulajdonképpen az év bármely szakában készítheted és élvezheted, de nyáron azért különösen jó, mert nem kell hozzá bekapcsolnod a sütőt, és kevés munkával is rengeteg golyót készíthetsz. Hogy megtöltöd-e friss meggyel, vagy sem, az már csak rajtad múlik!

Dia


                        	Madártej
                        	A jó hidegre lehűtött édes krém és a rajta úszkáló könnyed habcsókok igazi felfrissülést nyújtanak, azonban a nagy melegben szigorúan csak addig vedd ki a hűtőből a tojásos ételt, amíg kiporciózod az adagokat, nehogy kellemetlen élményeket okozzon!

Madártej

A jó hidegre lehűtött édes krém és a rajta úszkáló könnyed habcsókok igazi felfrissülést nyújtanak, azonban a nagy melegben szigorúan csak addig vedd ki a hűtőből a tojásos ételt, amíg kiporciózod az adagokat, nehogy kellemetlen élményeket okozzon!

Dia


                        	Panna cotta
                        	Az olaszok tejszínes édességénél kevés egyszerűbb desszert létezik, készítsd el a natúr alapot, majd tégy rá olyan gyümölcsöt és szirupot, amilyenhez épp kedved van. A látványos és finom édességhez nem kell sem sütő, sem nagy konyhai tapasztalat.

Panna cotta

Az olaszok tejszínes édességénél kevés egyszerűbb desszert létezik, készítsd el a natúr alapot, majd tégy rá olyan gyümölcsöt és szirupot, amilyenhez épp kedved van. A látványos és finom édességhez nem kell sem sütő, sem nagy konyhai tapasztalat.

Dia

	Sorbet	A házi fagyi közeli rokona a borzasztó egyszerűen elkészíthető sorbet, ami szerencsére alig hizlal, cserébe viszont jó alaposan lehűti a kánikulában felforrósodott testet. Készítsd bármilyen gyümölcsből, amilyenhez csak kedved van!

Sorbet

A házi fagyi közeli rokona a borzasztó egyszerűen elkészíthető sorbet, ami szerencsére alig hizlal, cserébe viszont jó alaposan lehűti a kánikulában felforrósodott testet. Készítsd bármilyen gyümölcsből, amilyenhez csak kedved van!

Dia

	Sütésmentes túrótorta	Egy túrótorta eleve jó dolog, ha pedig úgy is elkészítheted, hogy a sütőt se kell beüzemelned, kész főnyeremény. Málnával, eperrel, őszibarackkal, de tulajdonképpen bármilyen gyümölccsel isteni lesz, és egyszerre akár több adagot is játszi könnyedséggel összedobhatsz.

Sütésmentes túrótorta

Egy túrótorta eleve jó dolog, ha pedig úgy is elkészítheted, hogy a sütőt se kell beüzemelned, kész főnyeremény. Málnával, eperrel, őszibarackkal, de tulajdonképpen bármilyen gyümölccsel isteni lesz, és egyszerre akár több adagot is játszi könnyedséggel összedobhatsz.

Dia

	Tiramisu	Az olaszok válasza a kánikulára meg úgy általában a hétköznapi problémákra egy hűs, élénkítő finomság, aminek senki sem tud ellenállni. A tűzhelyet felejtsd el, főzz egy finom kávét magadnak, egyet pedig a tiramisunak, add a többi hozzávalóhoz, majd hűtsd le jól, utána pedig csak élvezd az ízeket!

Tiramisu

Az olaszok válasza a kánikulára meg úgy általában a hétköznapi problémákra egy hűs, élénkítő finomság, aminek senki sem tud ellenállni. A tűzhelyet felejtsd el, főzz egy finom kávét magadnak, egyet pedig a tiramisunak, add a többi hozzávalóhoz, majd hűtsd le jól, utána pedig csak élvezd az ízeket!

Blog.hu ajánló
Szerző: Kancsár Péter
Fotó: