Rakott karfiol dupla sajttal nyári változatban
Egészségesen laktató egytálétel sok-sok finom sajttal és egy kis besamellel, hogy még lágyabb legyen a végeredmény.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Házi fátyolmaszk rizspapírból: simább, ragyogóbb bőr, pillanatok alatt »

Ha így teszel, alapozó nélkül is ragyogni fog a bőröd! Tippek egy őszinte szépségbloggertől »

Tökéletesíti a bőrt, fent tartja a festéket: sminkalap készítése pár lépésben »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A rakott zöldségek nyáron mindig jó választásnak bizonyulnak, hiszen pofonegyszerűen készíthető egytálételekről van szó, amik fűszeresek, zamatosak, ellenállhatatlanok.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 nagy fej karfiol
  • 10 dkg rizs
  • 60 dkg darált marhahús - közepesen zsíros
  • 1 közepes fejhagyma
  • 20 dkg sajt - a legjobb, ha legalább kétfélét használsz
  • egy csipetnyi frissen őrölt szerecsendió
  • 15 dkg zsíros tejföl
  • frissen őrölt bors
  • étolaj
  • 1 evőkanálnyi pirospaprika
  • vaj a tál kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

Ha sikerült beszerezned mindent, pucold meg a hagymát, kockázd apróra, a karfiolt mosd át alaposan, szedd rózsáira, majd sózd meg, a sajtokat reszeld le. A rizst főzd félkeményre. A karfiolt enyhén sós vízben főzd közepesen puhára. A hagymát vékony olajon dinszteld üvegesre, majd add hozzá a paprikát, ügyelve, hogy le ne égjen, majd mehet hozzájuk a hús is. Amikor a hús már átfőtt, add hozzá a rizst is, kevergesd így együtt 4-5 percig. Egy tűzálló tálat vajazz ki vékonyan, majd tégy bele egy réteg karfiolt, arra a húsos ragut, majd rá a másik réteg karfiolt. A sajtot vagy sajtokat keverd el a tejföllel, és ezt egyengesd el az egész tetején. 190 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt szépen megpirul, amikor ezt elérte, kész is vagy.

Blog.hu ajánló