4 tuti grillpác vasárnapi sütögetéshez

Ha most elkészíted a pácot, majd beleteszed a husit, vasárnap délre pont jó lesz. A husi ízes, fűszeres és omlós lesz.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Grillpác csirkéhez

Hozzávalók:

  • 1 csésze extra szűz olívaolaj
  • 1 kiskanál mustár
  • 2 evőkanál tej
  • 2 kiskanál ételízesítő
  • 1 kiskanál édes vagy csípős őrölt paprika

Az olívaolajba keverd bele az ételízesítőt és az őrölt paprikát, majd add hozzá a mustárt és a tejet. Jól keverd össze, kend be vele a csirkét, ami így már mehet is a sütőre.

A pácban a húsnak nem kell állnia, mivel ez a pác elég erős. Időnként forgasd meg a csirkét, és locsold meg a mártással.

Különleges grillpác

Hozzávalók:

  • 1 gerezd szétnyomkodott fokhagyma
  • 2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 4 evőkanál sherry
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 csipet őrölt bors
  • fél teáskanál szegfűszeg
  • 4 evőkanál hideg fekete tea

A hozzávalókat keverd össze, a grillezendő hús mindkét oldalát kend meg vele, és fedővel letakart fémedényben tedd a hűtőszekrénybe 1-2 órára. A pácolási idő letelte után a húsokat már ki is sütheted a grillen. Grill hiányában akár serpenyőben is kipróbálhatod.

Joghurt-koriander pác

Hozzávalók:

  • 1 pohár joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 kávéskanál só
  • 2 kávéskanál koriander

A koriandert mozsárban törd meg, a fokhagyma-gerezdeket tisztítsd meg, és nyomd át fokhagymanyomón. Az összes hozzávalót jól keverd össze, és máris használhatod baromfihúsok pácolására.

Magyaros grillpác

Hozzávalók:

  • bors
  • kömény
  • őrölt paprika
  • fokhagyma
  • vöröshagyma
  • paradicsompüré
  • olaj

A vöröshagymát vágd apróra, a fokhagymát nyomd át egy fokhagymanyomón. Ezeket, illetve az összes többi hozzávalót keverd össze az olajjal. Az így kapott pácba tedd bele a húsokat, és hagyd állni 1-2 órát. Ezután már sütheted őket.

Currys grillpác

Hozzávalók:

  • curry fűszerkeverék
  • cukor
  • étkezési keményítő
  • olaj

Az összes alapanyagot keverd össze az olajjal. Tedd bele a húst, hagyd állni 1-2 órát, és már sütheted is a finom húsokat.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Mustáros grillpác

Hozzávalók:

  • bors
  • mustár
  • olaj

A borsot és a mustárt keverd össze az olajjal, majd sózd meg. Tedd bele a húsokat, és hűtőben hagyd állni 1-2 órát. Ezután már mehet is grillre.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük