4 laktató nyárvégi saláta
Ne hízz meg!
Még nem futott le a gyümölcsszezon, és a friss hazai zöldségek sem tűntek el a piacokról. Üss össze belőlük egy finom salátát. Vagy rögtön négyet.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Széles csípő, nagy popsi: így öltözz ősszel, ha nőies körte alakod van »

Így fesd ki a szemed, ha lelógó szemhéjad van - Nem tűnsz többé morcosnak »

A 79 éves Jane Fonda retus nélkül mutatta meg magát - Most is gyönyörű »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sonkás-körtés saláta

Hozzávalók:

  • 1 kis fej saláta
  • 2 érett körte
  • egy marék rukkola
  • 100 g vékony olasz sonka
  • kevés kapor
  • olívaolaj
  • 1 citrom leve

A körtéket vágd félbe, szedd ki a magházukat, de nem kell meghámozni őket. Kockázd fel, majd szórd meg őket fél citrom levével.

A salátát tépkedd apró darabokra. A kaprot aprítsd fel, majd keverd el az olívaolajjal és a maradék citromlével.

A sonkát is tépkedd darabokra, csíkokra. Állítsd össze a salátát, majd a végén öntözd meg az olajos keverékkel.

Sajtos őszibarack-saláta

Hozzávalók:

  • 1 kis fej saláta
  • 2 érett őszibarack
  • 2 vastag szelet sonka
  • egy marék zsázsa
  • 10 dkg Pannónia sajt

Az öntethez:

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál borecet
  • kevés mustár
  • kevés majonéz

A barackokat mártsd forró vízbe, és húzd le a héjukat. Vágd be középen, és óvatosan szedd szét őket, majd szeleteld vékony szeletekre. A sonkát és a sajtot vágd hasábokra. A salátát tépkedd darabokra. Keverd össze az öntethez valókat, majd a zsázsa kivételével a saláta összes összetevőjét. A végén szórd rá a zsázsát is.

Kecskesajt-saláta

Hozzávalók:

  • 20 dkg kecskesajt
  • egy marék fekete olívabogyó
  • 1 csomag vegyes saláta - jégsaláta, cikória, rukkola
  • 1 kisebb bagett
  • 2 kisebb póréhagyma
  • oregánó
  • olívaolaj

A bagettet kockázd apró darabokra, majd pirítsd meg egy kis olajon. A kecskesajtot tördeld vagy vágd apró darabokra, az olívabogyókat felezd el. A póréhagymát karikázd fel, a salátát pedig vágd nagyobb darabokra. Keverd össze a hozzávalókat, majd locsold meg olívaolajjal, és szórj rá oregánót.

Pikáns zöldbabsaláta

Hozzávalók:

  • fél kiló zöldbab vagy ceruzabab
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál mentalevél
  • kevés olívaolaj

A babok végét vágd le, főzd forrásban lévő vízben, majd 5-6 percig párold. Ha készen vannak, csepegtesd le őket. A fokhagymát szeleteld fel nagyon vékonyan, majd kevés olívaolajon pirítsd át. Forgasd össze a babbal, sózd meg egy picit, és hintsd rá a balzsamecetet. A mentaleveleket tépkedd vagy vágd apró darabokra, és szórd a salátára.

Blog.hu ajánló