4 laktató nyárvégi saláta

Ne hízz meg!

Még nem futott le a gyümölcsszezon, és a friss hazai zöldségek sem tűntek el a piacokról. Üss össze belőlük egy finom salátát. Vagy rögtön négyet.

Nyereményjáték

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj luxuskozmetikumokat egy pár Hollóházi Porcelán fülbevalóval!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

Az iskolakezdési stressz jelei a gyereknél - Így segíthetsz neki csökkenteni a feszültséget

Arany cipő, ezüst szoknya - 3 tipp, hogyan viseld a metálfényű ruhadarabokat

Neked mennyit ér 2 élet? Jótékonysági licit indult Erika és Jázmin megsegítésére!

beauty and style

Csak egy csíkot húzott, de négy szív lett belőle: szuper körömminta »

Ez a giccses ékszercsoda lesz az ősz slágere a Gucci szerint »

Ne a nőt, a hátteret figyeld! Amikor nem a modell, hanem a környezet az érdekes »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sonkás-körtés saláta

Hozzávalók:

  • 1 kis fej saláta
  • 2 érett körte
  • egy marék rukkola
  • 100 g vékony olasz sonka
  • kevés kapor
  • olívaolaj
  • 1 citrom leve

A körtéket vágd félbe, szedd ki a magházukat, de nem kell meghámozni őket. Kockázd fel, majd szórd meg őket fél citrom levével.

A salátát tépkedd apró darabokra. A kaprot aprítsd fel, majd keverd el az olívaolajjal és a maradék citromlével.

A sonkát is tépkedd darabokra, csíkokra. Állítsd össze a salátát, majd a végén öntözd meg az olajos keverékkel.

Sajtos őszibarack-saláta

Hozzávalók:

  • 1 kis fej saláta
  • 2 érett őszibarack
  • 2 vastag szelet sonka
  • egy marék zsázsa
  • 10 dkg Pannónia sajt

Az öntethez:

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál borecet
  • kevés mustár
  • kevés majonéz

A barackokat mártsd forró vízbe, és húzd le a héjukat. Vágd be középen, és óvatosan szedd szét őket, majd szeleteld vékony szeletekre. A sonkát és a sajtot vágd hasábokra. A salátát tépkedd darabokra. Keverd össze az öntethez valókat, majd a zsázsa kivételével a saláta összes összetevőjét. A végén szórd rá a zsázsát is.

Kecskesajt-saláta

Hozzávalók:

  • 20 dkg kecskesajt
  • egy marék fekete olívabogyó
  • 1 csomag vegyes saláta - jégsaláta, cikória, rukkola
  • 1 kisebb bagett
  • 2 kisebb póréhagyma
  • oregánó
  • olívaolaj

A bagettet kockázd apró darabokra, majd pirítsd meg egy kis olajon. A kecskesajtot tördeld vagy vágd apró darabokra, az olívabogyókat felezd el. A póréhagymát karikázd fel, a salátát pedig vágd nagyobb darabokra. Keverd össze a hozzávalókat, majd locsold meg olívaolajjal, és szórj rá oregánót.

Pikáns zöldbabsaláta

Hozzávalók:

  • fél kiló zöldbab vagy ceruzabab
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál mentalevél
  • kevés olívaolaj

A babok végét vágd le, főzd forrásban lévő vízben, majd 5-6 percig párold. Ha készen vannak, csepegtesd le őket. A fokhagymát szeleteld fel nagyon vékonyan, majd kevés olívaolajon pirítsd át. Forgasd össze a babbal, sózd meg egy picit, és hintsd rá a balzsamecetet. A mentaleveleket tépkedd vagy vágd apró darabokra, és szórd a salátára.

Blog.hu ajánló