4 laktató nyárvégi saláta
Ne hízz meg!
Még nem futott le a gyümölcsszezon, és a friss hazai zöldségek sem tűntek el a piacokról. Üss össze belőlük egy finom salátát. Vagy rögtön négyet.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Egyetlen olcsó kiegészítő, amitől még nőiesebb lesz a ruha »

Így öltözz fel, ha széles a vállad, és fiús a csípőd - A stylist tippjei segítenek »

4 meleg ital hideg napokra, melyektől nem fogsz hízni - Felpörgetik az anyagcserét »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sonkás-körtés saláta

Hozzávalók:

  • 1 kis fej saláta
  • 2 érett körte
  • egy marék rukkola
  • 100 g vékony olasz sonka
  • kevés kapor
  • olívaolaj
  • 1 citrom leve

A körtéket vágd félbe, szedd ki a magházukat, de nem kell meghámozni őket. Kockázd fel, majd szórd meg őket fél citrom levével.

A salátát tépkedd apró darabokra. A kaprot aprítsd fel, majd keverd el az olívaolajjal és a maradék citromlével.

A sonkát is tépkedd darabokra, csíkokra. Állítsd össze a salátát, majd a végén öntözd meg az olajos keverékkel.

Sajtos őszibarack-saláta

Hozzávalók:

  • 1 kis fej saláta
  • 2 érett őszibarack
  • 2 vastag szelet sonka
  • egy marék zsázsa
  • 10 dkg Pannónia sajt

Az öntethez:

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál borecet
  • kevés mustár
  • kevés majonéz

A barackokat mártsd forró vízbe, és húzd le a héjukat. Vágd be középen, és óvatosan szedd szét őket, majd szeleteld vékony szeletekre. A sonkát és a sajtot vágd hasábokra. A salátát tépkedd darabokra. Keverd össze az öntethez valókat, majd a zsázsa kivételével a saláta összes összetevőjét. A végén szórd rá a zsázsát is.

Kecskesajt-saláta

Hozzávalók:

  • 20 dkg kecskesajt
  • egy marék fekete olívabogyó
  • 1 csomag vegyes saláta - jégsaláta, cikória, rukkola
  • 1 kisebb bagett
  • 2 kisebb póréhagyma
  • oregánó
  • olívaolaj

A bagettet kockázd apró darabokra, majd pirítsd meg egy kis olajon. A kecskesajtot tördeld vagy vágd apró darabokra, az olívabogyókat felezd el. A póréhagymát karikázd fel, a salátát pedig vágd nagyobb darabokra. Keverd össze a hozzávalókat, majd locsold meg olívaolajjal, és szórj rá oregánót.

Pikáns zöldbabsaláta

Hozzávalók:

  • fél kiló zöldbab vagy ceruzabab
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál mentalevél
  • kevés olívaolaj

A babok végét vágd le, főzd forrásban lévő vízben, majd 5-6 percig párold. Ha készen vannak, csepegtesd le őket. A fokhagymát szeleteld fel nagyon vékonyan, majd kevés olívaolajon pirítsd át. Forgasd össze a babbal, sózd meg egy picit, és hintsd rá a balzsamecetet. A mentaleveleket tépkedd vagy vágd apró darabokra, és szórd a salátára.

Blog.hu ajánló