Norvég almatorta eredeti recept szerint - Könnyű tészta ropogós, cukros gyümölccsel

A norvég almatortát pofonegyszerűen összedobod, hiszen az alapja könnyű kevert tészta.

Norvég almatorta eredeti recept szerint - Könnyű tészta ropogós, cukros gyümölccsel
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A norvég almatorta tésztája puha és szaftos. A teteje viszont a cukornak köszönhetően ropogós. Az ízével nem győzöl majd betelni. Ha nem szereted megenni a savanykás almákat, használd fel ebbe a sütibe, hiszen jól illenek bele!

Ehhez a mesés almatortához nincs szükség semmi extra hozzávalóra, szinte biztos, hogy mindent megtalálsz hozzá otthon is. A tésztát villámgyorsan összeállítod.  Vaníliás fagyival tálalva igazi kényeztető desszert. 

Norvég almatorta

  • 38 dkg cukor
  • 38 dkg vaj
  • 38 dkg liszt
  • 6 tojás
  • 2 citrom reszelt héja
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor

A tetejére:

  • 6 közepes alma
  • 3  dkg cukor
  • 6 g fahéj

Elkészítés ideje: 1 óra

Elkészítés menete: 

Az almákat hámozd meg, szedd ki a magházat, majd vágd fel cikkekre. A vajat keverd habosra a kristálycukorral, add hozzá a citromhéjat és a vaníliás cukrot. Egyenként rakd hozzá a tojásokat, majd keverd bele a sütőporral vegyített lisztet is. Dolgozd a masszát homogénné.

Egy sütőformát bélelj ki sütőpapírral, és egyengesd bele a tésztát.  Élükkel lefelé nyomkodd bele az almagerezdeket. Hintsd meg az egészet fahéjjal összekevert cukorral. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Ha már szép barna,  ellenőrizd tűpróbával, hogy átsült-e. Szúrj a tésztába egy hústűt vagy hegyes kést. Ha nem ragad hozzá massza, biztos, hogy elkészült. Ellenkező esetben süsd még egy kicsit. 

Ezt is szeretjük