A legjobb házi nokedli receptje

Így nem ragad majd össze!

A frissen főtt tészta önmagában, illetve valamilyen borzasztó egyszerű feltéttel is isteni.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha van egy adag pörkölted vagy legalább néhány tojásod, akkor célszerű nekiállnod a nokedlikészítés egyébként egyszerű műveletének.

Ezt a remek tésztafélét akár levesbetétként is tálalhatod, vagy akár levesbe is főzheted.

Nokedli

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • só ízlés szerint

Elkészítés ideje:

20 perc.

Elkészítés menete:

A hozzávalók számából is láthatod, hogy ez a recept nem egy bonyolult dolog, igazából csupán egy kis odafigyelést igényel, meg persze némi konyhai rutint, de azt pár alkalom után megszerzed.

Elsőként üsd egy tálba a tojásokat, majd kezdd el adagolni hozzájuk a lisztet. Ne egyszerre keverd hozzájuk az egészet, hanem apránként, amennyit felvesz, közben néha egy kis sót is adj hozzá, hogy végül a keveréknek egyenletes textúrája és íze legyen. Amikor összeállt gyúrható és vágható masszává, akkor már sínen vagy. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Egy lábasban forralj vizet, tégy bele egy kiskanálnyi sót, majd amikor már lobog a víz, nyújts egy kis vékony hengert a masszából, tedd egy kisméretű vágódeszkára, és vizes késsel vagdosd a vízbe.

Ha pedig van nokedliszaggatód, akkor azzal célszerű dolgoznod. Amikor feljönnek a nokedlik a víz tetejére, akkor készen vannak.

A világ legjobb köretei

Versenyben vannak a nokedli mellett még különböző krumplis fogások is. Nézd meg a képeket!

Röszti, krumplinudli és még pár ellenállhatatlan klasszikus

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük