Sűrű, selymes négysajtos leves: maradék sajtdarabkákból is isteni
Van néhány sajtdarab a hűtődben? Ne dobd ki, újrahasznosításának nagyszerű módja ez a melengető négysajtos leves.
A négysajtos levest olyan sajtokból készítsd, amilyet éppen találsz otthon. Jó, ha reszelsz bele egy kis füstölt sajtot is, mert az és a márványsajt ad neki igazán karakteres ízt. A krémes állagról a tejszínes krémsajt gondoskodik. Krutont akár otthon is készíthetsz hozzá.
Négysajtos leves
Hozzávalók
- 10 dkg trappista sajt
- 10 dkg tejszínes krémsajt
- 10 dkg márványsajt
- 10 dkg füstölt sajt
- 1 db leveskocka
- 1 evőkanál vaj
- 1 db vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A sajtokat reszeld le, vagy vágd kisebb darabokra. A vajat olvaszd fel, és a felaprított vöröshagymát párold rajta üvegesre. Öntsd fel öt-hat deciliter vízzel, majd amikor felforr, add hozzá a leveskockát, majd a sajtokat. Sózd, borsozd, szórd meg őrölt szerecsendióval. Lassú tűzön folyamatosan kevergesd addig, amíg az összes sajt felolvad, és egynemű lesz a leves. Ha már kész, szórd meg felaprított petrezselyemmel. Tálaláskor rakj krutont a levesbe.
A négyféle sajt tésztával tálalva is isteni. Olyan és annyi sajtot teszel bele, amennyit és amilyet csak szeretnél.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept