5 színes, kiadós omlett

Reggelire és vacsira

A változatos reggeli az egészséges táplálkozás alappillére. Az alapomlett mellett két sós változatot és két édes omlett receptjét is megismerheted.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Reggelizz, mint egy király, ebédelj, mint egy gazdag ember, vacsorázz, mint egy koldus - tartja a régi bölcsesség.

15 csodás fűszernövény

Nézegess képeket!

Elolvasom

De mit tegyél, ha nincs idő, ha szűk a gyomrod, és a reggeli kávé előtt nincs is használható ötleted?

Akár egy rohanós hétköznap reggelen, akár egy lustálkodós vasárnap délelőtt készíted el ezeket az omletteket, garantáltan meghozzák az étvágyadat!

Alapomlett

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 2 teáskanál vaj
  • 2-3 evőkanál tej vagy tejszín - a tojás nagyságától függően
  • bors

A vajat tedd fel olvadni egy serpenyőben, eközben a tojást, a tejet, a sót és a borsot verd fel egy villával. Öntsd a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el, mint a palacsintatésztát.

Néhány perc alatt megsül. Akkor jó, ha a teteje már nem folyik. Ekkor hajtsd félbe, és csúsztasd egy tányérra.

Tavaszidéző omlett

Hozzávalók:

  • 10 dkg gépsonka
  • 1 nagy paradicsom
  • 2 póréhagyma
  • 1 fél kígyóuborka
  • alapomlett

A sonkát vágd csíkokra, szeleteld fel a póréhagymát, a paradicsomot és az uborkát pedig kockázd fel. Készítsd el az omlettet, de mielőtt félbehajtanád, szórd meg a sonkával és a zöldségekkel.
 

Sütőtökös omlett

Hozzávalók:

  • 2 szelet sütőtök
  • 2 kanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • parmezán
  • alapomlett

A fokhagymát zúzd össze, és keverd el az olajjal. A sütőtököt vágd vékony szeletekre, és kend meg a fokhagymás olajjal. Készítsd el az omlettet, és félbehajtás előtt halmozd rá a sütőtökszeleteket és a parmezánt.

Édes omlett

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál rétesliszt
  • 5 dkg vaj
  • csipet só
  • vegyes gyümölcs - lehet kiolvasztott mirelit is

A tojást verd fel a porcukorral, a liszttel és a sóval, majd süsd meg az olvasztott vajon, épp úgy, mint a sós omlettet. Félbehajtás előtt töltsd meg a gyümölcsökkel, majd tálaláskor hintsd meg porcukorral.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Banános-ananászos omlett

Hozzávalók 6 személyre:

  • 6 tojás
  • 2 banán
  • 2 ananászkarika
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál kubai fehér rum

A banánt karikákra, az ananászt vágd kis darabokra, és egy evőkanál vajon hirtelen süsd meg. A tojásokat üsd fel, add hozzá a rumot, cukrozd meg, majd verd fel. Egy nagyobb serpenyőben hevítsd fel a maradék vajat, és öntsd rá a tojást. Mielőtt teljesen átsülne, öntsd rá a gyümölcsöt, az omlettet hajtsd félbe, és előmelegített tálra csúsztatva, forrón tálald.

Ezt is szeretjük