4 gyors tészta vacsorára
30 perc, és kész
Változatos, és bárki könnyedén elkészítheti. A tészta ideális vacsora, ha egy hétköznap estére szeretnél valami különlegeset alkotni.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

beauty and style

Magas sarkú cipő pamutzoknival: egyre többen hordják így »

Gyors smink, amire hétfő reggel is lesz időd: eltünteti a hétvége nyomait »

Kiszáradt a kezed? Egy házi pakolás, ami segít, mielőtt kisebesedne »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy gyors tésztavacsorával könnyedén feldobhatsz egy átlagos hétköznap estét. Változatokból pedig nincs hiány, és, bár nem kell minden este tésztát enni, az alábbi receptekből nyugodtan választhatsz egyet akár minden hétre.

Ha pedig hideg tésztasalátát készítesz, akkor egy mozdulattal elintézheted a másnapi irodai ebédet is.

Sütőtökös spagetti

Hozzávalók:

  • 50 dkg spagetti
  • 1 sütőtök
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál szárított paradicsom
  • 2 evőkanál tejszín
  • oregánó
  • 2 dl félédes fehérbor

A tököt pucold meg, kapard ki a magját, és kockázd fel. Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és üvegesítsd meg rajta a hagymát, majd add hozzá a sütőtököt, a fokhagymát és a paradicsomot is. Ízesítsd sóval, borssal, oregánóval, majd lefedve párold puhára.

Eközben főzd ki a tésztát. Ha a tök megpuhult, botmixerrel dolgozd át, majd keverd el a tejszínnel, hogy krémes legyen. Halmozd a tésztára, és melegen tálald.

Csirkés, füstölt sajtos penne

Hozzávalók:

  • 50 dkg penne
  • 1 csirkemellfilé
  • 1 gombakonzerv
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2,5 dl tejszín
  • 2 evőkanál olívaolaj

A csirkehúst csíkozd fel, sózd, borsozd, majd süsd ki az olajban. Mikor félig átsült, tedd hozzá a felszeletelt gombát is. A sajtot reszeld le, és, ha a hús már teljesen átsült, öntsd fel a tejszínnel, szórd bele a reszelt sajtot és a zúzott fokhagymát. A pennét főzd ki, majd a szósszal meglocsolva tálald.

Tarka tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 125 g farfalle
  • 200 g sárgarépa
  • 200 g karfiol
  • 200 g zöldborsó
  • 100 g sovány főtt sonka
  • 150 g majonéz
  • 2 evőkanál tej

A sárgarépát tisztítsd meg, majd szeleteld fel. A karfiolt szedd rózsákra. A borsót a sárgarépával és a karfiollal párold puhára. A kockára vágott sonkával együtt szórd a zöldségeket a főtt salátára. A majonézt keverd el a tejjel, majd öntsd a salátára, és hagyd állni fél óráig. 

Márványsajtos spagetti

Hozzávalók:

  • 3 dl tejszín
  • 20 dkg márványsajt
  • egy teáskanál őrölt szerecsendió
  • egy marék dió
  • 40 dkg spagetti

A tejszínt kezdd el melegíteni, majd tördeld bele a sajtot, és kevergesd, amíg meg nem olvad. Szórd bele a szerecsendiót.  Állandó kevergetés mellett addig főzd, amíg a tejszín besűrűsödik. Ekkor még tehetsz hozzá egy kevés sót, ha szükségesnek érzed. A tésztát mindeközben főzd ki, majd keverd össze a szósszal. A diót egy nagy késsel aprítsd durvára, majd szórd a tésztára.

Blog.hu ajánló