Pillekönnyű narancsos piskótatekercs
Bevált trükkök a feltekeréshez
A puha narancsos piskótatekercset a különösen finom, lágy krém emeli átlagon felülivé.

Nyereményjáték

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

Nyerd meg otthoni gyógyításhoz az 5 db aromaterápiás csomag egyikét közel 45 000 Ft értékben! (x)

Nyerj egy éves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg az egyik legjobb olasz kaja receptjét! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Elkerülheted a legrosszabbat, ha már most megveszed a gyerek ajándékát

Ezek a természetes kivonatok és olajok vasalják ki legkönnyebben a ráncokat (x)

Beindulnak a test öngyógyító folyamatai ettől a stresszoldó masszázstól - Próbáld ki! (x)

Feszesednek az izmok, eltűnik a narancsbőr és a zsír ettől a keringésjavító billenőmozgástól - Orvos ajánlja (x)

Azonnali orvosi segítséget kaphatsz egyetlen mobilapplikációval: egy gombnyomással érhető el otthonról (x)

beauty and style

Készíts szemöldökfestéket természetes anyagokból: a legjobb recept »

Kicsi a melled? Akkor ezt a 8 trükköt neked is ismerned kell »

A 44 éves Vanessa Paradis nincs túl jó formában: retusálatlanul egész másképp néz ki »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Eddig nem sikerült tökéletesre a piskótatekercsed? Többé ez sem lehet mumus! Mivel a tésztájának rugalmasabbnak kell lennie, mint a hagyományos piskótának, más arányokkal készül. Néhány trükkel a feltekerést is tökéletesítheted. A narancsos piskótatekercs csokimázzal még finomabb.

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 14 dkg cukor
  • 7 dkg étkezési keményítő
  • 5 tojás
  • 5 evőkanál víz
  • 5 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • csipet só

A töltelékhez

  • 15 dkg mascarpone
  • 5 dkg cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 vaníliarúd
  • 1 narancs
Recept idők

Elkészítés:

Válaszd ketté a tojásokat. A sárgáját a vízzel, a cukorral és a vaníliás cukorral jól dolgozd össze gépi habverővel. A fehérjét verd egy csipet sóval kemény habbá, és óvatosan forgasd a masszához. Elegyítsd a lisztet a keményítővel, a sütőporral, majd átszitálva dolgozd a tojásos keverékbe. Simítsd a tésztát sütőpapírral bélelt, nagyobb méretű tepsibe, és egyengesd el.

Rakd előmelegített sütőbe, és 180 fokon 10-15 perc alatt süsd világosbarnára. Arra ügyelj, hogy ne száradjon ki a tészta, különben könnyen törik. Ha kész, azonnal vedd ki a piskótát a sütőből, és fordítsd egy nedves konyharuhára. A papírt óvatosan húzd le róla, és határozott mozdulatokkal, a konyharuhával együtt szorosan tekerd fel. Ügyelj arra, hogy a hajtás kerüljön alulra. Ha sokat vársz, a tészta hidegen megtörik. Töltelék nélkül hagyd kihűlni. A piskótát sütőpapírral is feltekerheted, de akkor ügyelj arra, hogy jó minőségű legyen.

A krémhez a mascarponét keverd habosra a cukorral, a vanília kikapart magjával, a narancs reszelt héjával és levével. Forgasd hozzá a habfixálóval keményre vert tejszínt. Ha a piskóta kihűl, óvatosan tekerd le, kend meg a krémmel, és ismét szépen csavard fel.

Blog.hu ajánló