Ropogós narancsos-csokis keksz

Az egyik legegyszerűbb aprósütemény

Amilyen könnyű elkészíteni a narancsos-csokis kekszet, olyan finom.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kívül ropogós, belül puha narancsos-csokis kekszért csak rajongani lehet. Az plusz pontot érdemel, hogy villámgyorsan elkészül. Ha nem fogy el rögtön, másnap még finomabb lesz.

Narancsos-csokis keksz

Hozzávalók 24 darabhoz

  • 20 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojássárga
  • 1 tábla étcsoki
  • 1 tojás
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 narancs
  • 1/2 bögre kandírozott narancs
  • 1/2 csomag sütőpor
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A vajat keverd el a cukorral, a vaníliás cukorral, majd az egész tojást és a tojások sárgáját apránként adagold hozzá, és gépi habverővel habosítsd. A sütőport, a lisztet, az apróra vágott csokit, a kandírozott narancsot és a sót vegyítsd, majd fokozatosan dolgozd a vajas masszába. Nyomd hozzá a narancs levét, reszeld hozzá a héját.

Ha a massza homogén, egy evőkanál segítségével készíts kis halmokat a sütőpapírral bélelt tepsibe, lapítsd el a kekszeket. Arra ügyelj, hogy ne legyenek túl közel egymáshoz, mert sütés közben jócskán megnőnek. Helyezd 180 fokra előmelegített sütőbe, és 12-15 perc alatt süsd szép pirosra.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük