Grillezett mustáros csirkemell igazi ínyenceknek
Néhány trükkel, tökéletes páccal a szárazabb húsokat is szaftosabbá, ízletesebbé teheted.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Így grimaszolj, ha későbbre akarod tolni a ráncosodást! »

Őszi pelerinkabátka plédből: kis varrótudással is elkészítheted »

Gyönyörű, de kényelmes esküvői ruhák: bátran rophatod bennük a táncot »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kipróbáltál már sokféle pácot, de egyik sem volt az igazi? Esetleg új ízekre vágysz? Ezzel a recepttel egész biztos, hogy nem fogsz mellé!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg filézett csirkemell
  • 3 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 vöröshagyma
  • bors
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 2 dl húsleveslé - lehet kockából is
  • 4 evőkanál mustár
  • bors
  • cukor
  • 1 marék bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

Legelőször a pácot készítsd el. A legjobb, ha már a grillezés előtti estén összeállítod. Szükséged lesz egy edényre, amibe majd az összes hús belefér. A vöröshagymát vágd apróra, add hozzá az olívaolajat, a mustárt, a sót, a borsot.

Következő lépésként a csirkemellet mosd meg, szeleted fel. Ne legyen túl vékony, mert akkor a hús lelke is kiszárad.  Tedd a szószba, jó alaposan forgasd bele, zárd le az edényt. Hagyd a pácban néhány órán át.
Majd a grillrácson közepesen erős lángon, körülbelül öt-tíz perc alatt süsd át mindkét oldalát.

Ha még tovább fokoznád a mustár intenzív ízét, öntsd nyakon a húst egy egyszerű mártással. A vajon piríts meg a lisztet, majd öntsd fel húslevessel. Ez lehet hétvégi maradék vagy kockából készített lé is. Keverd hozzá a mustárt, a sót, a cukrot, végül a megmosott, nagyon apróra vágott bazsalikomot. Máris mehet a húsra.

Blog.hu ajánló